Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко оголосила війну підвищенню цін на паливо

Понеділок, 11 квітня 2005, 11:33
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко для ефективного і якісного завершення посівної кампанії дала доручення направити своїх представників для контролю за процесом забезпечення села пальним.

Такі доручення прем’єр дала під час термінової наради в понеділок, на якій також був присутній міністр аграрної політики Олександр Барановський, передає прес-служба Кабміну.

За дорученням Тимошенко, "кожен завод мусить направляти в село 6,6 тисяч тон пального щодобово".

Також, згідно із дорученням, 12 квітня відбувають спецпредставники прем’єра на заводи, які випускають мінеральні добрива. До 1 травня всі мінеральні добрива, що виробляються в Україні, будуть надходити до сільських господарств. На експортні операції з міндобривами встановлюється жорсткий мораторій, зазначила Тимошенко.

Також Тимошенко направляє по 5-ть делегатів-експертів від міністерства аграрної політики до кожного регіону для оперативного управління посівною кампанією та для консультацій місцевих влад у аграрних питаннях.

Тимошенко у свою чергу заявила, що "уряд вже завтра проведе "жорсткі консультації" з керівництвом тих банків, які ускладнюють процес надання кредитів сільським господарствам "новими умовами", всупереч меморандуму, підписаному між урядом та банкірами напередодні".

"З українським селом все буде добре", - запевнила прем’єр України.

"За два місяці діяльності Кабінету міністрів у нас вперше з’явилися позитивні тенденції в галузі, на півмільйона, вперше за одинадцять років, виросло поголів’я великої рогатої худоби, зневірений український селянин знову повірив у можливість добре господарювати на власній землі, і ми йому допоможемо в цьому", - сказала Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування