Україна і Куба помирились

Понеділок, 11 квітня 2005, 12:23
До Міністерства закордонних справ України був запрошений посол Республіки Куба в Україні Хуліо Гармендія.

Під час бесіди із заступником міністра закордонних справ України Олегом Шамшуром була звернута увага кубинського посла на неадекватну реакцію офіційної Гавани щодо згадки про Кубу у виголошеній президентами України та США Спільній заяві від 4 квітня, повідомляє Урядовий портал.

Як повідомили з прес-служби зовнішньополітичного відомства України, до відома кубинської сторони було доведено, що питання дотримання прав і свобод людини, як основи демократичного розвитку держави, є ключовим елементом як у внутрішній, так і зовнішній політиці України.

Наша держава стала на незворотній шлях демократичних перетворень на правову державу, яка активно підтримує загальнолюдські цінності та принципи демократії у своєму регіоні і у всіх куточках світу.

При цьому йдеться про невід’ємні права і свободи людини, закріплені в базових документах ООН, ОБСЄ, Ради Європи.

Під час зустрічі Олег Шамшур підкреслив, що Україна виходить з того, що між українським і кубинським народами довгий час існують щира симпатія і дружба, і що справжні друзі завжди можуть відверто говорити про існуючі проблеми, передусім у сфері дотримання прав людини.

Українська сторона вдячна за неоціненну допомогу в лікуванні та оздоровленні на Кубі протягом 15 років в рамках Програми "Діти Чорнобиля" українських дітей, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, а також за допомогу в організації лікування у Міжнародному медичному центрі в Євпаторії.

Україна готова до продовження діалогу з кубинською стороною, але цей діалог має вестись з дотриманням загальновизнаних в дипломатичній практиці норм та стандартів.

Зі свого боку, кубинська сторона підтвердила готовність до відкритого прямого двостороннього діалогу з усіх питань, в тому числі щодо прав людини, та наголосила, що Куба, як і Україна, також зацікавлена в подальшому розвитку дружніх відносин.

Читайте також:

На Кубі помер посол. Не через гнів Кастро на Ющенка?

Куба і Білорусь образились на Ющенка і Буша. МЗС намагається помиритись

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування