СДПУ(о) образилася на Ющенка за Кастро

Понеділок, 11 квітня 2005, 15:13
Соціал-демократична партія України (об'єднана) розцінює як дуже небезпечні наміри по "просуванню свободи" і "боротьбі з тероризмом", що містяться в спільній заяві президентів України і США.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Очевидно, Україну намагаються втягнути в міжнародні конфлікти, незважаючи на те, що наша держава є нейтральною і позаблоковою. Це означає, що наші співгромадяни не повинні ризикувати життям і гинути заради інтересів іншої країни", - мовиться в заяві.

На думку СДПУ(о), Україні нав'язується продовження участі в іракському конфлікті, незважаючи на те, що українці "рішуче засудили війну на Близькому Сході і виступили за виведення військ з Іраку".

"Більш того, наших співгромадян зухвало зобов'язали "співпрацювати у вирішенні конфліктів" в Грузії і Молдові і спільно "просувати свободу" в Білорусі і на Кубі. Іншими словами, Україна і США повинні сприяти експорту "оранжевої революції" в ці країни, що у всі часи рішуче засуджувалося світовою громадськістю", - відзначає прес-служба.

Вона також нагадує про допомогу Куби після Чорнобильської трагедії, коли була надана можливість тисячам українських дітей безкоштовно лікуватися і відпочивати в цій країні.

СДПУ(о) також рішуче протестує проти спроб "заштовхнути" Україну в НАТО.

"Соціал-демократична партія України (об'єднана) рішуче засуджує "безвідповідальні дії президента України, направлені проти державних інтересів України, спроби підпорядкувати її суверенітет політичним інтересам іншої країни", - мовиться в повідомленні.

"Ми виступаємо проти будь-якого втручання інших держав у внутрішню політику і зовнішньоекономічну діяльність України", - заявляє партія.

ЛIГАБiзнесIнформ

Україна і Куба помирились

Куба і Білорусь образились на Ющенка і Буша. МЗС намагається помиритись


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування