Олігархи платять за участь у мітингах по 50 гривень

Понеділок, 11 квітня 2005, 15:55
Віце-прем'єр-міністр Микола Томенко обіцяє, що на підвищення активності опору олігархічних угруповань уряд буде реагувати адекватно.

Про це він заявив на прес-конференції в понеділок.

"Нас радує, що фінансово-промислові групи, олігархи прийняли наш виклик... Чим активніше уряд, тим активніше опір олігархічних груп. Але це означає, що активніше й жорсткіше буде позиція уряду. Ми доведемо справу до кінця", - заявив він.

Томенко відзначив, що така активність з боку олігархів приносить деяку користь, зокрема, студентам. Так, за його інформацією, розцінки за участь в акціях протесту в столиці виросли майже у два рази - з 30 до 50 гривень.

"Я радий, що студенти можуть заробити", - додав він.

За його словами, конфлікти, які спостерігаються зараз в українському суспільстві, багато в чому пов'язані з помилковою думкою, що уряд має працювати на керівників фінансово-промислових груп, керівників областей.

Віце-прем'єр підкреслив, що експлуатувати бюджет не будуть ні олігархи від економіки, ні олігархи від мистецтва.

"Мистецтво, на жаль, при минулому режимі нічим не відрізнялося в цьому плані від економіки - та ж корупція", - відзначив Томенко.

За його словами, неприпустима ситуація, коли в театрі "одна людина узурпує владу, майно розпродається, а актори на колінах випрошують ролі".

Також Томенко підкреслив, що архіви й музеї розкрадалися так само, як і підприємства, і попередив керівників цих відомств, що музейні експонати в уряд возити вже не потрібно.

ЛІГАБізнесІнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування