Колесников не хоче бути під арештом. ПОРУ кличуть в опозицію

Понеділок, 11 квітня 2005, 16:40
Адвокат голови Донецької облради Бориса Колесникова Андрій Федур подав апеляцію на рішення Печерського суду, який задовольнив скаргу Генпрокуратури про обрання запобіжним заходом для Бориса Колесникова взяття його під арешт.

"Апеляція подана. Чекаємо на рішення, згідно з законом, вона має бути розглянута протягом трьох днів", - сказав він на прес-конференції в понеділок.

Проте, за його словами, адвокат не мав змоги зустрітися з Колесниковим, щоб той підписав апеляцію.

"По тій інформації, яку я мав зранку, станом на 10 годину, Федур змушений був подати апеляцію від себе. Можливості зустрітися з Колесниковим, щоб дати йому можливість подати апеляцію, принаймні на ранок сьогоднішнього дня, він не мав", - сказав Шуфрич.

Він також підтвердив інформацію, що крім адвоката, до Колесникова в неділю не пустили його дружину із старшим сином. Шуфрич також заявив, що таким чином йому відмовили у праві на свободу та праві на захист.

В той же час "5 канал" повідомив, що вже в понеділок зустріч адвоката і Колесникова відбулась.

Шуфрич також заявив, що імпульсом для наметового містечка стало те, що в суботу було розігнано наметове містечко прихильників колишнього мера міста Руслана Боделана в Одесі.

"Якщо будуть мати місце спроби знести наметове містечко, у Маріїнському парку, я буду ініціювати в нашому штабі питання розміщення наметового містечка на вулиці Банковій. Приклади тому були. Сьогодні вже встановлені шлагбауми. Рух по вулиці Банковій припинився", - сказав він.

За словами депутата Віталія Хомутинніка, у суботу його Союз молоді регіонів України подав заявку до Київміськадміністрації, але її ніхто не хотів брати, посилаючись на вихідний день.

Хомутиннік заявив також про тиск, щоб містечко було згорнуто. За його словами, на вівторок призначено суд "із приводу заборони встановлення містечка".За словами Віталія Хомутинніка, зараз у наметах проживають близько 70 осіб.

Хомутиннік також запропонував ПОРІ, яку не реєструє партією Мін'юст, співробітничати. "Якщо вони вирішать перейти в опозицію, ми готові співробітничати з ПОРОю. На сьогодні наші інтереси зійшлися", - сказав він.

У свою чергу Шуфрич також заявив, що обвинувачення проти Колесникова безпідставні. "Моє ставлення стосовно байок про вибухи, про зірвані бомбами ноги… після вчорашніх свідчень родичів Пінчука, на підставі якого базуються правоохоронні органи, вони підтвердили, і я співчуваю пану Пінчуку, що йому змушені були ампутувати пальці ніг через гангрену", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування