Тимошенко визначила героя першого кварталу і оголошує війну хрущовкам

Понеділок, 11 квітня 2005, 17:28
Прем'єр Юлія Тимошенко називає міністра фінансів Віктора Пинзеника героєм першого кварталу 2005 року.

"Міністр фінансів – це герой першого кварталу, і від нього у нас тільки добрі новини", - сказала Тимошенко під час звіту уряду за роботу протягом трьох місяців року.

Пинзеник у свою чергу розповів про досягнення – після перегляду бюджету в березні планувалося, що показники доходів за перший квартал будуть вище на 55%, ніж у першому кварталі 2004 року. "Але ми маємо зростання доходів 66 відсотків!", - сказав Пинзеник.

Він сказав, що уряд виконає підвищення пенсій і протягом року чотири рази підвищить зарплати бюджетникам.

Пинзеник також сказав, що збільшиться частка населення, яка матиме доходи вище прожиткового мінімуму. "В минулому році таких було 11,7%. У третьому кварталі цього року таких буде 42"%.

Говорячи про зростання цін на м'ясо, Пинзеник сказав, що виник дефіцит через перекриття контрабанди на кордоні, а за нинішніми легальними ставками "ввозити неможливо, бо воно стає надзвичайно дорогим".

У свою чергу Тимошенко висловила сподіваня, що Верховна Рада знизить мито на м'ясо, бо "ми поставили такі умови, які захищають нашого виробника".

Під час прес-конференції Тимошенко розповіла про досягнення уряду для покращення життя людей. Серед нових тем була "програма проти вітхого житла і хрущоб".

За словами Тимошенко, буде створений іпотечний фонд, "який забезпечуватиме кредитування родин на придбання житла на період від 15 до 30 років під достататньо низький відсоток".

"Ми плануємо розробити програму, щоб у тому місці, де стоїть хрущовка, будували якісне житло", - сказала Тимошенко і додала, що мешканцям відселених будинків пропонуватимуть у півтора раза більше житло в нових будинках.

За словами Тимошенко, оскільки замість хрущовок будуть висотні будинки, то "значить, що житло в центрі буде за поміркованими цінами".

"На наступному тижні ми подаємо закон, а потім проводитимемо конкурси для залучення вітчизняних і закордонних будівельників, щоб розгорнути не епізодиче, а постійне будівництво по всій країні. Це дасть поштовх всім галузям економіки", - сказала вона.

Щодо визначення підприємств, які були приватизовані нечесно, Тимошенко сказала, що перевірки триватимуть 3-4 місяці.

"Щодо підприємств, які приватизовані незаконно – легше визначити перелік тих, які були приватизовані законно, бо там було б декілька підприємств. Ми думаємо, як поводитися з тими, які були приватизовані без конкурсу, і думаємо над системою дооцінки. Вона відбуватиметься на конкурсних засадах".

Тимошенко пообіцяла подробиці тоді, коли до парламенту передадуть відповідний законопроект. За її словами, гроші від доплати за приватизацію будуть спрямовані на повернення заощаджень і в іпотечний фонд.

"Але такі підприємства як "Криворіжсталь", як видобувники залізорудної сировини – влада веде там судові процеси по поверненню в державну власність. Я переконана, що позиції уряду сильні", - сказала Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування