Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка буде номер 001, у Тимошенко — 003

Вівторок, 12 квітня 2005, 10:04
Проти екс-начальника Західної регіональної митниці Тараса Козака можуть бути порушені три кримінальні справи, заявив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко на прес-конференції у Львові.

За його словами, завершується дослідча перевірка і приймається рішення щодо порушення кримінальних справ за статтями 191, 364 та 209 Кримінального кодексу України - це незаконне відшкодування ПДВ, несплата мита за купівлю літака Як-42, "земельні справи".

Також Луценко повідомив про те, що звернувся до Верховної Ради з проханням "внести зміни в законодавство, аби дозволити працівникам ДАІ вилучати посвідчення водія у злісних порушників".

Як зазначив Луценко, посвідчення водія слід вилучати у чотирьох випадках: п'яний за кермом, скоєння тяжкого ДТП, зникнення водія з місця скоєння ДТП, порушення правил руху під час перетину залізничного переїзду.

Луценко повідомив, що у Львівській області оголошено про початок "місячника" боротьби із так званими "блатними" автомобільними номерами. За його словами, серія "МІ" стане рядовим номерним знаком.

За його словами, для автомобілів МВС буде відновлено сині номерні знаки. Для державних діячів буде введено близько 130 особливих номерних знаків: на білому тлі чорні номери з трьох цифр (номери ВР, АП та інші буде скасовано).

"У президента України буде номер 001, у голови ВР – 002, прем'єра – 003, держсекретаря – 004, секретаря РНБО – 005 і так далі. В регіонах такі номери будуть лише в голови облдержадміністрації та голови обласної ради", – зазначив Луценко.

Раніше міністерство внутрішніх справ та його територіальні управління в регіонах запросили з'явитися упродовж 11-15 квітня до відповідних підрозділів міліції для дачі пояснень ряд відомих в Україні осіб, серед яких Козак - колишній заступник керівника Державної митної служби України. Він має пояснити факт незаконного відшкодування ПДВ на суму 30 мільйонів гривень.

Депутат Ярослав Кендзьор подав запит до генпрокурора Святослава Піскуна про необхідність перевірки причетності колишнього керівника Західної регіональної митниці Козака, колишнього керівника УМВС у Львівський області Олега Сала, керівництва Львівського осередку СДПУ(о) та нардепа Ігоря Шурми до утримання та відвідання підпільного борделю під вивіскою "Кемпінг "Тепла зустріч".

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...