Путін і Шредер оголосили погану новину для України

Вівторок, 12 квітня 2005, 10:06
У рамках візиту президента Росії Володимира Путіна в Ганновер російський "Газпром" і німецький хімічний концерн BASF підписали велику угоду.

"Історично нове полягає в тому, що йдеться не про постачання, а вперше німецьке підприємство одержить доступ до видобутку газу в Росії, а "Газпром", у свою чергу, отримає частку в продажу газу в Німеччині та за її межами", - сказав про значення цього документу канцлер Герхард Шредер.

Однак, як повідомляє Дойче Велле, значення цієї угоди виходить далеко за межі німецько-російських відносин.

"Це погана новина для України, бо Німеччина з Росією справді мають намір будувати величезний газопровід для транспортування газу через Балтійське море безпосередньо на західний ринок", - вважає німецький експерт з проблем Східної Європи, фахівець в питаннях енергетики Олександр Рар.

"Це означає, що закладено наріжний камінь енергетичного альянсу між Німеччиною та Російською Федерацією, а також, з одного боку, що німці перестали скептично ставитися до газового бізнесу, а з іншого – що Росія серйозно ставиться до відкриття власного газового ринку, своїх газових родовищ для західних інвесторів", - додав експерт.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News