Путін вважає, що Росія і Україна – це як Східна і Західна Німеччина

Вівторок, 12 квітня 2005, 11:06
Президент Росії Володимир Путін вважає, що вступ України до Шенгенської зони буде ударом по росіянам.

Про це Путін сказав в інтерв'ю редакторам німецьких і російських ЗМІ в Ганновері, про що повідомляє газета "Коммерсант".

На питання про вступ України до зони Євросоюзу Путін сказав, що "у цієї проблеми є гуманітарний аспект".

"Якщо Україна увійде до Шенгенської зони, буде певна проблема. Там, в Україні, живе, наскільки мені відомо, не меншого 17% російського населення", - сказав він.

"Це ж поділ народу! Це нагадує поділ Німеччини на Східну і Західну!", - додав Путін.

Президент Росії також сказав, що революції на пострадянському просторі відбуваються у найбільш просунутих в сенсі демократії країнах – Україні, Грузії, Киргизії. Путін запропонував подумати над цією проблемою керівникам ЗМІ. "Це вам завдання додому!", - сказав він.

Один з німецьких видавців сказав: "А що, якщо справа в зонах впливу, у яких знаходяться ці країни, а не в тому, демократія або диктатура в них?"

"Це ви сказали, а не я!", - зрадів президент Росії, пише "Коммерсант".

Путін також сказав, що не обиратиметься на третій президентський термін.

"Що таке демократичність або недемократичність влади? Це ставлення влади до конституції. Я не мінятиму основний закон. Але за конституцією не можна обиратися три рази поспіль".

Далі президент Росії роз'яснив, що обиратися тричі непоспіль російська конституція нікому не забороняє, уточнивши при цьому: "Правда, не упевнений, що я цього захочу".

В кінці прес-конференції Путін вперше назвав рішення про те, що тільки Росія платить по боргах всіх колишніх радянських республік, помилковим.

Втім, Путін заявив, що Росія готова страждати за інших і далі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News