МАРЧУКА МОЖУТЬ ДОПИТАТИ НА ПРЕДМЕТ ПРОСЛУШКИ КУЧМИ

Вівторок, 12 квітня 2005, 12:31
Генпрокуратура перевірить версію про те, що кабінет Кучми прослуховувався на замовлення Євгена Марчука.

Про це заявив заступник генпрокурора Віктор Шокін в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Ми перевіряємо будь-які заяви, інформацію. Якщо треба буде, викличемо Марчука на допит. Але для цього потрібні вагомі підстави, а не "хтось десь щось сказав". А в самому допиті нічого надзвичайного немає. Ми вже допитували Кучму, Литвина, Деркача-старшого... Всі вони проходять як свідки", - сказав Шокін.

При цьому, за його словами, ніхто 63 статтею Конституції України, яка дозволяє не свідчити щодо себе або своїх близьких, не закривався.

Шокін також розповів, що Кучма допитувався один раз і відповів на всі питання.

На питання, чому не відбулася зустріч Піскуна й Мельниченка, Шокін припустив, що "вплинула смерть Папи Римського". Він також нагадав, що з 2002 року Генпрокуратура не раз зверталася із проханням про сприяння США в допиті Мельниченка, але вони відмовлялися, тому що "Мельниченко не хоче".

"Мельниченко говорить, що не довіряє Піскунові. Тоді нехай розповість тому, кому довіряє в присутності представника Держдепу, адвокатів, слідчих, журналістів, всю правду, як це відбувалося й надасть оригінали (плівок)", - додав він.

"Не хоче всі плівки - нехай передасть тільки ті, які стосуються справи Гонгадзе. Так ні ж! У мене взагалі відчуття, що в Мельниченка нічого немає. Попродав, напевно", - відзначив заступник генпрокурора.

На питання, у кого зараз оригінали плівок - у Жира, Березовського, Литвиненка - Шокін сказав, що "кожен говорить, що оригінали саме в нього".

Він також сказав, що нещодавно Жир у черговий раз давав свідчення в Генпрокуратурі, але не виявив бажання передати оригінали плівок.

"Він був у нас днями. Допитували його у справі Гонгадзе в черговий раз. Жир відповідає: треба подумати, порадитися. Не готовий він, коротше, ці плівки надати, якщо вони в нього", - сказав Шокін.

Він також додав, що навіть якщо плівки передадуть, то обов'язково будуть проводити їх експертизу. "Може, хтось сам для себе їх наробив і видає за оригінали", - пояснив Шокін.

"Необхідно точно встановити, що ті чи інші записи відповідають часу, коли відбувалися ті чи інші розмови", - додав заступник генпрокурора.

"Українська правда"

Читайте також:

МАРЧУК ЗАПЕРЕЧУЄ, ЩО СЛУХАВ КУЧМУ

ПРОСЛУШКУ КУЧМИ ВЛАШТУВАВ МАРЧУК. У МЕЛЬНИЧЕНКА ЗАВЕЛИСЯ МІЛЬЙОНИ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...