Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич не бачить порушень у Луценка, проте знову незадоволений Тимошенко

Вівторок, 12 квітня 2005, 13:19
Міністр юстиції Роман Зварич не вважає, що міністерство внутрішніх справ порушило закон, оприлюднивши список посадовців, що викликаються як свідки по низці кримінальних справ.

"Справа в тому, що відповідні дії керівництва міністерства внутрішніх справ чи навіть слідчого не виписані в окремому законі, але існує певне сіре поле, яке вимагає гласності у подібних справах. Частина 2 статті 19 Конституції дозволяє органам влади діяти в межах Конституції", - сказав міністру у вівторок на прес-конференції.

За його словами, оприлюднення списку до певної міри є способом захисту цих людей.

"Я не думаю, що це тиск на людей. Навпаки, мені здається, що це могло б бути певним засобом захисту цих осіб", - сказав міністр.

Щодо затримання голови Донецької облради, Зварич зазначив, що там до певної міри порушили процедуру. "Це було м'яке порушення", - сказав він.

Як відомо, Департамент у зв'язках з громадськістю МВС оприлюднив список керівників органів влади і місцевого самоврядування, які запрошуються з'явитися у відповідні підрозділи міліції для дачі пояснень.

У списку фігурують голова Дніпропетровської облради Микола Швець, колишній керівник Державного управління справами Ігор Бакай, народний депутат Олександр Грабовський, президент ФК "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс, мер Феодосії Володимир Шайдеров і директор нафтобази Феодосії Олександр Бартеньов, нардеп Микола Донь, екс-глава Хмельницької обладміністрації Віктор Коцемір, екс-глава Харківської обладміністрації Євген Кушнарьов.

У МВС також запрошуються колишній заступник керівника Митного комітету Тарас Козак, колишній начальник УМВС в Львівській області Олег Сало, секретар Ялтинської міськради Олександр Чабанов.

*****

У той же час Зварич і надалі переконаний, що, ухвалюючи рішення щодо реекспорту нафти, Кабмін перевищив свої повноваження.

"Позиція Мін'юсту тут однозначна. Кабінет Міністрів тут перевищив свої повноваження, оскільки втручатися в режим реекспорту будь-якого суб'єкта господарської діяльності Кабмін може винятково в межах законів України, а не підзаконних актів", - відзначив міністр.

Він зазначив, що у нього склалося враження, що останнім своїм рішення "Кабмін намагався вдовольнити не Мін'юст, а дружину міністра".

Зварич наголосив, що і надалі вважає рішення Кабміну щодо реекспорту нафти незаконним і вимагає його скасування, якщо не Кабміном, то президентом.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: