Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник генпрокурора: Кірпу ніхто не ексгумував, а справу по Чорноволу поновили даремно

Вівторок, 12 квітня 2005, 13:31
На момент смерті екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка у слідства не було "жодного матеріалу", що свідчить про його причетність до смерті Гонгадзе.

Про це в інтерв'ю газеті "Сегодня" розповів заступник генпрокурора Віктор Шокін.

"Ми хотіли його допитати. На той момент, коли його викликали, у слідства не було жодного матеріалу, який би свідчив про його причетність до загибелі Гонгадзе. Крім запитів депутатів, вирізок з газет - нічого. Ні свідчень, ні доказів", - відзначив Шокін.

На питання, чому стрілявся Кравченко, заступник генпрокурора відповів, що "це, напевно, в нього треба було запитувати".

Шокін заявив, що незважаючи на те, що Київською прокуратурою порушена справа за статтею про вбивство, він особисто вважає, що це було самогубство.

"Уже практично завершені експертизи у справі, залишилася одна, і вони вказують, що це самогубство", - відповів заступник генпрокурора на питання, чому було два постріли й Кравченко залишився сидіти на стільці.

"Але питання, чи могло це бути доведенням до самогубства, відкрите", - підкреслив Шокін.

Він також розповів, що у справі про смерть екс-міністра транспорту Георгія Кірпи "також не викликає сумнівів", що відбулося самогубство.

"По доведенню до самогубства - багато питань. Адже його фінансово-господарська діяльність була дуже широка, ви знаєте... Але довести доведення буде досить нелегко", - відзначив Шокін.

Він також спростував чутки про те, що поховали не Кірпу, а сам він живий, і що тіло його потім ексгумувалось.

"Це лише чутки. От, наприклад, про ексгумацію. Хто може її дозволити? Слідчий. А він би запитав санкцію на це в мене. Але я нічого подібного не робив. Так що це все маячня. У нас немає жодних підстав для ексгумації".

Стосовно справи про смерть В'ячеслава Чорновола Шокін вважає, що не варто було відновлювати розслідування по цій справі.

"Скажу свою особисту думку - дарма відновили справу. Я у свій час особисто вивчав й упевнений донині, що не було там ніякого теракту, а був нещасний, трагічний випадок", - відзначив заступник генпрокурора.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...