Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун перевірить, що зробив Бакай в Криму

Вівторок, 12 квітня 2005, 13:50
З 11 по 17 квітня в Криму проходить комплексна перевірка власності Державного управління справами президента України.

Як повідомили в прес-службі прокуратури АР Крим, перевіряти власність буде бригада на чолі з представниками Генпрокуратури. До її складу увійшли співробітники центрального апарату МВС і СБУ України, працівники секретаріату президента країни.

Предметом комплексної перевірки стануть об'єкти, що перебувають у підпорядкуванні Державного управління справами президента України.

Як зазначила одна з керівників групи перевіряючих Наталя Шестакова, рішення про проведення перевірки було ухвалене на нараді в секретаріаті президента. Її метою є активізація слідства, надання необхідної допомоги в розслідуванні кримінальних справ, порушених Генпрокуратурою в ході січневої перевірки (перш за все, це стосується розслідування кримінальних справ про зловживання посадовців при відчуженні майна санаторіїв "Дніпро", "Зірки України", "Гурзуфський").

Також, за її словами, метою є відпрацювання інших об'єктів, підпорядкованих ДУСі. Комплексну перевірку буде також проведено в МДЦ "Артек", Кримському природному заповіднику і Управлінні курортними установами.

Раніше 22 лютого цього року Генпрокуратура України вже порушила кримінальну справу за фактом нецільового використання 18 млн. грн. бюджетних коштів Державним управлінням справами екс-президента Леоніда Кучми.

25 лютого Генпрокуратура України порушила кримінальну справу проти службовців ДП "Укрінвестбуд" і Держуправління справами, дії яких призвели до незаконного відчуження санаторно-курортних комплексів "Форос", "Дніпро", "Зірки України" (АР Крим), чим державі було завдано шкоду на суму 85,6 млн. грн.

10 квітня МВС оприлюднило інформацію, що колишній керівник Державного управління справами президента України Ігор Бакай запрошується для дачі пояснень у міліцію з приводу перерахування коштів на рахунок фонду реконструкції й розвитку Міжнародного молодіжного центру "Артек".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування