Ющенко не даватиме помилування соратнику Ахметова по телефону

Вівторок, 12 квітня 2005, 13:52
Рішення у справі голови Донецької облради Бориса Колесникова має прийняти суд, і президент не буде втручатися в хід цієї справи.

Так Віктор Ющенко у Варшаві на прохання журналістів прокоментував своє ставлення до цього питання, повідомляє прес-служба президента.

"У нас є компетентні органи, які мають сказати своє слово. Я ніколи не вказуватиму ні суду, ні прокуратурі, жодним іншим інстанціям, оскільки я як президент глибоко поважаю їхню роботу", – наголосив він.

"Я не є той президент, який може подзвонити в суд і сказати: Колесникова помилуйте. Я цього ніколи не зроблю, скільки б палаток не стояло біля мого секретаріату", – підкреслив глава держави.

На уточнююче запитання щодо можливості другої революції, про яку говорив Віктор Янукович, президент відповів, що для цього немає підстав.

За його словами, неважливо, до якої партії належить той, хто порушив закон. "Є політична боротьба, а є кримінал. І давайте переносити дискусію в іншу площину", – сказав він.

Ющенко зазначив, що готовий зустрітися найближчими днями з представниками фракції Партії регіонів, однак не сприйме "мови ультиматумів".

Президент наголосив, що готовий вести діалог з будь-якою силою, якщо мова йде про консолідацію країни і є взаємна повага до закону. Одна у разі, якщо ця сила висуватиме свої ультиматуми, діалог відразу буде припинено.

Президент також переконаний, що ідея проведення люстрації влади вже неактуальна. За словами Ющенка, "ідея люстрації – хороша, але вона втратила динаміку часу".

"Сьогодні залишилося дуже мало людей, які могли б її підтримати", – сказав президент.

Ющенко наголосив, що найкращим часом для проведення люстрації був початок 90-х років, а сьогодні, за його словами, "ця дискусія у політичних колах України є неоднозначною".

Читайте також:

КОЛЕСНИКОВА ОБВИНУВАТИЛИ. ЙОМУ СВІТИТЬ 12 РОКІВ

За що затримали соратника Ахметова?

Янукович погрожує Кваснєвському і Солані новою революцією


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування