Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кваснєвський назвав Ющенка Кучмою… і згадав Фрейда

Вівторок, 12 квітня 2005, 14:23
Президент Польщі Александр Кваснєвський під час виступу у понеділок на спільній прес-конференції у Варшаві прикро обмовився, назвавши президента України Леонідом Кучмою.

Цей інцидент викликав стриманий сміх журналістів та сум’яття в рядах української делегації, розповідає сайт "Проєвропа".

Водночас, зазначає автор матеріалу, Кваснєвський до його честі зумів досить швидко виправитись, посиливши комліменти Ющенку та "списуючи" обмовку на Зігмунда Фрейда.

***

У другий день свого візиту до Польщі президент України виступив перед студентами і викладачами Варшавського університету.

Він подякував їм за підтримку Помаранчевої революції, демократичних процесів в Україні та розповів про плани нової української влади, повідомляє прес-служба президента.

"Наша команда усвідомлювала, що під час революції ми мали одну дорогу – як інтелектуально, без краплинки крові здобути перемогу", – сказав Віктор Ющенко, згадуючи події листопада-грудня 2004 року.

Щодо найближчих планів української влади, то в першу чергу, це інтеграція до європейських структур, наголосив президент. Також він підкреслив важливість добросусідських відносин із Росією.

Коментуючи ставлення нової влади до ЄЕП, український лідер зазначив, що Україна підтримує створення зони вільної торгівлі із членами цієї організації.

Однак Україна не допустить розвитку ідей, які спричинять девальвацію її фіскального, митного, бюджетного суверенітетів, зазначив глава держави. Це тим більше неможливо тепер, коли наша держава отримала свободу.

Також в України є застереження проти аспектів, які можуть перешкоджати її курсу на членство у ЄС, сказав Віктор Ющенко.

Крім того, у його виступі йшлося про намір України боротися за активнішу участь у континентальних енергопроектах.

Окремо президент зосередився на важливій ролі об’єднання ГУУАМ, яке, за його словами, отримало нині "друге дихання". Ця структура, на думку президента, може відіграти значну роль у врегулюванні придністровського конфлікту.

22 квітня, під час самміту ГУУАМ, Україна представить свій план із врегулювання конфлікту, заявив глава держави.

Коментуючи відносини України і Польщі, президент назвав їх "найбільш вдалим прикладом міжнародної політики".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...