Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пора обіцяє Зваричу 20 000, щоб він зареєстрував їх партію

Вівторок, 12 квітня 2005, 16:39
Громадська організація "Пора" звинувачує Мін'юст у "незаконних діях", пов’язаних з реєстрацією партії.

Про це йдеться у прес-релізі організації, поширеному у вівторок.

У ньому наголошується, що на 80-тий день перевірки документів і підписів, зібраних на підтримку "Пори", міністерство "не надало жодної офіційної інформації щодо реєстрації партії".

Натомість, на думку "Пори", міністр Зварич кілька разів, "підмінюючи офіційну позицію міністерства, висловлював своє ставлення до громадянської партії "Пора".

"Відомо, що "Пора" здала в Мін'юст 16 тисяч підписів (необхідно 10 тисячі) з 23 регіонів України (необхідно з 16 регіонів). Для затягування процесу реєстрації партії "Пора", не надавши жодної офіційної відповіді щодо підписів, пан Зварич запропонував ще раз перевірити 2000 підписів", - говориться в повідомленні.

За словами активістів "Пори", у зазначений законом термін вони знову не отримали офіційної відповіді. "Усно нам повідомили, що з 2000 підписів тільки 85 є недійсними", - додають вони.

Також "Пора" скаржиться на "безпрецедентний тиск на людей у регіонах", які поставили підписи на підтримку створення партії "Пора".

"Для "Пори" не є проблемою привести 2 або 20 тисяч людей до пана Зварича. Ми переконані, що влада навмисне затримує реєстрацію партії "Пора", бо боїться чесної, відкритої політичної конкуренції", - наголошується в повідомленні.

Водночас у вівторок на прес-конференції міністр юстиції зазначив, що в нього нема достатніх підстав реєструвати партію "Пора".

Посилаючись на домовленості з керівництвом партії, яке мало подати нові списки, Зварич сказав, що наразі з них перевірено 1314, з яких підтвердилися тільки 797, що становить лише 60% (менше ніж 2/3 підписів).

Він сказав, що в понеділок спілкувався з керівництвом "Пори" і з ними було домовлено про продовження перевірки.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування