МВС ВИКЛИКАЄ НА ДОПИТ ЩЕ ДВОХ ДЕПУТАТІВ

Вівторок, 12 квітня 2005, 16:45
Головне слідче управління МВС розслідує кримінальну справу щодо завдання збитків Міноборони у розмірі понад 40 млн. грн., де свідками фігурують депутати Микола Гапочка, Віктор Бойко та низка інших посадовців.

Про це у вівторок на брифінгу у Києві повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС Павло Бевзенко.

Як відомо, нещодавно Бойко був призначений Віктором Ющенком на посаду глави Держрезерву. До обрання в парламент в 2002 році був радником голови НАК "Украгролізинг". Гапочка до обрання в парламент був заступником глави Держрезерву.

Бевзенко повідомив, що кримінальну справу порушено за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем посадовцями Держрезерву, які вступили у змову з посадовцями інших підприємств.

Як зазначив Бевзенко, слідчими вже допитано колишнього заступника голови правління держкомрезерву Володимира Омельянчука, першого заступника директора департаменту тилу міноборони Івана Кузнєцова, колишнього начальника управління тилу Міноборони Леоніда Поплавського, колишнього голову правління державної акціонерної компанії "Укрресурс" Віктора Бондаренка.

Як повідомив Бевзенко, зараз у справі необхідно ще допитати народних депутатів Миколу Гапочку, Віктора Бойка та низку інших посадовців.

При цьому Бевзенко підкреслив, що на сьогодні всі зазначені особи фігурують у справі як свідки, і нікому з них на даний момент обвинувачення ніхто не пред'являв.

Крім того, Бевзенко висловив жаль з приводу того, що Гапочка і Бойко не з'являються до слідчого для проведення необхідних слідчих дій.

Тому він звернувся через ЗМІ до зазначених депутатів з проханням повідомити слідчому Григорію Котову, який розслідує вказану справу, час, коли вони зможуть прийти до нього, за телефоном 256-15-10.

На запитання про власне подробиці справи Бевзенко деталей не надав, мотивуючи це таємницею слідства, але зазначив, що у 2002 році з держрезерву для міністерства оборони було виділено бензин, а гроші за нього "пішли в інше місце". У зв'язку з цим, додав він, МВС зараз з'ясовує, куди ділися ці гроші.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News