Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СУРКІСА ДОПИТУВАЛИ 4 ГОДИНИ. Кучма вирішив повернути йому гроші

Вівторок, 12 квітня 2005, 17:29
Президент "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс у вівторок протягом чотирьох годин допитувався в Управлінні по боротьбі з організованою злочинністю МВС.

Як повідомила "Українській правді" прес-секретар міністра внутрішніх справ Інна Кисіль, Суркіс допитувався щодо передачі грошей фонду Кучми "Україна".

Сам Ігор Суркіс після виходу з будівлі УБОЗ сказав журналістам, що був не на допиті, а на дачі пояснень, повідомляє Интерфакс-Украина.

Суркіс відзначив, що 6 мільйонів гривень було перераховано фонду "Україна" клубом "Динамо" за рішенням наглядової ради, і це було "не одноосібне рішення, а колегіальне".

Президент "Динамо" підкреслив, що зацікавленість міліції з цього питання була викликана тим, хто саме перераховував гроші.

Суркіс сказав, що фонд "Україна" має намір повернути або вже повернув клубу "Динамо" ці гроші, додавши, що не збирається припиняти займатися доброчинною діяльністю.

"Все, що я міг сказати, я пояснив. Сподіваюся, мої пояснення прийняті", - сказав він.

На рахунки заснованих Кучмою Інституту стратегічних оцінок та Фонду "Україна" надійшло понад 40 із 55 мільйонів гривень, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Серед надходжень є і 6 мільйонів гривень від президента футбольного клубу "Динамо" Ігоря Суркіса, який каже, що здійснив акт доброчинності на користь фонду Кучми. Раніше Ігор Суркіс заявляв про неприбутковість і навіть збитковість "Динамо".

Як сказав речник МВС Микола Фартушний, запитання викликає й те, що значні кошти надходили на рахунки президентських фондів у короткий проміжок часу, що є нетиповим для більшості благодійних організацій:

"На рахунки цих двох організацій надійшли благодійні внески від багатьох структур, в тому числі з офшорних зон. Нічого кримінального в перерахуванні благодійних внесків немає".

"Джерело надходження благодійних коштів може бути різним, чому б не бути й таким. Йдеться про те, щоби подивитися, хто конкретно ці кошти перераховував і чи не були порушені якісь норми закону при цій процедурі", - сказав Фартушний.

Заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль в інтерв'ю "5 каналу" сказав, що формування фонду Леоніда Кучми є показовим для діяльності попередньої влади:

"Якщо президентський фонд формувався з офшорної зони, значить, вся наша країна була офшорна зона".

Раніше повідомлялося, що компанія ворога Суркіса Костянтина Григоришина Pacific International Sport Clubs Limited просила президента "Динамо" Ігоря Суркіса надати письмову довідку про те, кому, коли, з якою метою і з яких банківських рахунків була перерахована сума в 6 млн. грн. протягом жовтня 2004 року.

За даними компанії "Pacific", ці кошти були перераховані до фонду Кучми "Україна".

Міліція спростовує наявність політичних мотивів перевірок фонду Кучми. Увагу до великої кількості колишніх високопосадовців пояснює їх нерозбірливістю в зароблянні грошей під час перебування при владі.

Читайте також:

Луценко запрошує Бакая, Кушнарьова і губернатора, який подарував Кучмі лева

Кучма утримуэ фонд за гроші з офшорних зон

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування