ЛЮДИ БЕРЕЗОВСЬКОГО ПРИВЕЗЛИ В КИЇВ НОВІ МАТЕРІАЛИ У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ

Середа, 13 квітня 2005, 11:28
Глава "Фонду громадянських свобод" Алекс Гольфарб та історик Юрій Фельштинський прибули до України для дачі свідчень у справі Гонгадзе.

Приводом для поїздки в Київ стали повістки з Генеральної прокуратури України із запрошенням з'явитися для допиту як свідків у цій справі.

Як повідомив "Українській правді" Гольдфарб, вони прибули до Києва приватним літаком з Лондону. Представники прокуратури зустріли прибулих до паспортного контролю і відвезли в прокуратуру на своєму транспорті.

За словами Гольдфарба, вони мають намір передати в прокуратуру матеріали, отримані від журналіста Юрія Швеця, який проживає у Вашингтоні. У розпорядженні Швеця ці матеріали перебували після завершення експертизи плівок, яку проводила провідна в США криміналістична лабораторія "Бек-Тек" у штаті Вірджинія та експерт Брюс Кеніг.

Речові докази стосуються не тільки справи Гонгадзе, але й нападу на депутата Олександра Єльяшкевича та незаконного продажу системи озброєнь "Кольчуга" Іраку.

Ці матеріали включають (1) оригінальні носії із цифровими аудіофайлами, що пройшли експертизу в США, (2) апаратуру, яка, за словами Мельниченка, була ним використана та (3) оригінали актів експертизи, які підтверджують автентичність звукозаписів. Речові докази (записи і апаратура) перебувають у пакетах, опечатаних еспертом у 2001-2002 р. після здійснення експертизи.

"Форма, у якій надані ці матеріали, відповідає вимогам до доказів в американському суді, - цитує Гольдфарба прес-реліз Фонду. - На думку наших юристів, цих матеріалів досить, щоб "розмови Кучми" могли бути залучені до кримінальної справи та використані як докази".

"Українська правда"

Піскун викликав людей Березовського свідками у справі Гонгадзе

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News