Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС України не вірить, що Путін впав в абсурд

Середа, 13 квітня 2005, 12:12
Міністерство закордонних справ України вважає абсурдною інформацію, опубліковану російською газетою "Коммерсант" щодо висловлювань президента Росії про порівняння України з розподілом Німеччини.

Як повідомив журналістам на брифінгу в середу заступник керівника прес-служби МЗС України Дмитро Свистков, МЗС України відомо про існування інформації, опублікованої російською газетою.

Він сказав, що на даний час МЗС намагається з'ясувати, наскільки ці дані достовірні.

Разом з тим, сказав Свистков, МЗС сумнівається в можливості існування подібних висловів президента Російської Федерації, оскільки інформація розповсюджена газетою "є повністю абсурдною і алогічною".

"Ми переконані, що президент Російської Федерації Володимир Путін чітко знає, що в Україні проживає не російське населення, а проживають громадяни України, і вони складають єдину державу", - сказав Свистков, коментуючи публікацію в "Коммерсанте".

Крім того, Свистков підкреслив, що залишається незрозумілим, про який поділ може йтися в Україні і хто в цьому контексті повинен грати роль Східної Німеччини, яка досі не може оговтатися від тоталітарного минулого.

"Ми переконані в тому, що ті, хто поширює подібні чутки, працюють не на користь українського і російського народів", - сказав Свистков.

У вівторок Путін в Ганновері заявив, що "якщо Україна увійде до Шенгенської зони, буде певна проблема. Там в Україні живе, наскільки мені відомо, не меншого 17% російського населення".

"Це ж поділ народу! Це нагадує поділ Німеччини на Східну і Західну!", - додав Путін.

Лига

Читайте також:

Путін вважає, що Росія і Україна – це як НДР і ФРН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування