Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терьохін знає, чому Тимошенко не їде до Путіна

Середа, 13 квітня 2005, 12:21
Єдиною й головною причиною скасування візиту прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в Росію є заява генпрокурора РФ Володимира Устинова, зробленого напередодні, заявив міністр економіки Сергій Терьохін.

"Уявіть собі, перший візит, знаковий... Завжди в Росії з генпрокурорами щось не так", - сказав він.

Разом з тим, він підкреслив, що скасування візиту не пов'язане з побоюваннями Тимошенко. "Ніхто нікого не боїться. Є в принципі міжнародне право й так далі", - сказав Терьохін.

В той же час перший віце-прем’єр Анатолій Кінах сказав що, "немає офіційної інформації" про причини, чому не відбудеться поїздка прем’єра до Москви.

"Ми дуже потужно готувались до цього візиту, і є інформація, що його перенесено", - сказав Кінах.

На питання, чи не пов’язано скасування візиту з образою Тимошенко на генпрокурора Росії, Кінах сказав: "Ми як незалежна держава знайдемо можливість, щоб захистити гідність і авторитет як України, так і прем’єр-міністра Юлії Тимошенко".

Раніше, 12 квітня генпрокурор РФ Володимир Устинов заявив, що Тимошенко може приїхати в Росію відповідно до міжнародного законодавства й протоколу, однак вона як і раніше оголошена в розшук.

"Що стосується кримінальної справи, то все знаходиться на тій же стадії, оголошений розшук залишається в силі", - відзначив генпрокурор.

Інтерфакс-Україна, "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування