Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ІНТЕРПОЛ ТИМОШЕНКО БІЛЬШЕ НЕ РОЗШУКУЄ

Середа, 13 квітня 2005, 13:05
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко виведена з усіх систем розшуку Інтерполу. Відповідно до цього, вона не може бути затримана за звинуваченням у скоєнні злочинів у справі, порушеній Головною військовою прокуратурою Росії.

Про це в середу в Києві заявив в.о. начальника Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Кирило Куликов, коментуючи заяву генпрокурора Росії Володимира Устинова про те, що кримінальну справу щодо Тимошенко в Росії не закрито.

Куликов підкреслив, що 3-4 березня 2005 року в штаб-квартирі Інтерполу в Ліоні на міжнародній конференції глав керівників Інтерполу країн, які входять у систему міжнародної поліції, генеральним секретарем Інтерполу Рональдом Ноублом було ініційовано пропозицію про виведення всіх даних, які стосуються розшуку Тимошенко, з міжнародної системи Інтерполу.

Ця пропозиція була підтримана, і у зв'язку з цим керівництвом Інтерполу про цей крок були направлені три листи на ім'я керівників російських Генпрокуратури, МВС і Російського бюро Інтерполу.

Таким чином, зазначив Куликов, Тимошенко виведена з усіх систем міжнародного розшуку і протягом місяця всі відомості про неї були вилучені з бази даних Інтерполу.

Куликов також звернув увагу на те, що відповідно до Віденської конвенції 1961 року, прем'єр Тимошенко наділена дипломатичним імунітетом. У зв'язку з цим, сказав Куликов, "Росія як держава, що ратифікувала цю конвенцію, зобов'язана припинити і запобігти будь-яким посяганням на честь, свободу і гідність особи, що користується імунітетом відповідно до вказаної конвенції".

УНІАН

Читайте також:

Терьохін знає, чому Тимошенко не їде до Путіна

Тимошенко кличуть у Росію, а вона займеться польовими роботами

ВІЗИТ ТИМОШЕНКО В МОСКВУ СКАСОВАНО - ДЖЕРЕЛО

СПРАВУ НА ТИМОШЕНКО НЕ ЗАКРИЛИ, АЛЕ ВОНА МОЖЕ ЇХАТИ В РОСІЮ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...