Бойко та Гапочка ображені на МВС і готові до допитів

Середа, 13 квітня 2005, 14:00
Парламентська фракція Народної партії називає грубою провокацією інформацію про те, нібито член фракції Віктор Бойко не з’являється на запрошення слідчих для дачі необхідних пояснень.

У вівторок перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС Павло Бевзенко повідомив, що Бойко і Гапочка проходять як свідки у кримінальній справі, порушеній по факту розкрадання державних коштів, виділених міністерству оборони.

Як зазначає прес-служба фракції, Бойко, як і фракція, дізналися про існування кримінальної справи щодо розкрадання 40 мільйонів гривень, які в 2002 році були виділені міністерству оборони для закупівлі бензину, із повідомлень мас-медіа.

Жодного офіційного письмового запрошення слідства Віктор Бойко не одержував, про що свідчать книги реєстрації вхідної кореспонденції фракції і комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, у якому безпосередньо працює нардеп.

Тому "фракція розцінює як безвідповідальну дезінформацію, яка кидає тінь не лише на честь і гідність народного депутата, призначеного президентом на відповідальну посаду голови Держкомрезерву, а й на репутацію парламентської фракції Народної Партії".

"Віктор Бойко готовий зустрічатися із слідчими органами для встановлення істини по будь-яких справах", - йдеться у документі.

"Фракція Народної Партії вимагає від МВС провести службове розслідування і дати відповідну оцінку непрофесійним та відверто провокаційним діям пана Бевзенка, а також публічних спростувань поширеної ним дезінформації", - зазначено в повідомленні.

Раніше нардеп Гапочка також заявив про те, що до нього не зверталися з пропозицію прийти на допит.

"Я не розумію, - заявив депутат, - на якій підставі перший заступник начальника Головного слідчого керування МВС Павло Бевзенко робить подібні заяви. Хочу заявити однозначно - мене ніхто ніколи не запрошував у МВС у зв'язку з розслідуванням будь-яких кримінальних справ", - зазначив Гапочка, слова якого наводить прес-служба групи "Союз".

Гапочка заявив, що в подібній ситуації Бевзенку або слідчому Котову варто було б звернутися до нього особисто - письмово або усно.

За його словами, "зв'язатися з ним" неважко, А лише потрібно звернутись у секретаріат депутатської групи "Союз".

"Дуже шкода, що працівники МВС не зробили цього перед тим, як надати громадськості інформацію, яка ганьбить мене", - зазначив він та категорично відкинув свою причетність до розслідуваної Головним слідчим управлінням справи про розкрадання майна міністерства оборони України.

"Українська правда"

Читайте також:

МВС ВИКЛИКАЄ НА ДОПИТ ЩЕ ДВОХ ДЕПУТАТІВ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...