Лукашенку не потрібна допомога Ющенка, краще б він повернув гроші

Середа, 13 квітня 2005, 16:55
Президент Білорусії Олександр Лукашенко на заяву Ющенка-Буша відповідає, що Білорусія сама себе демократизує, й наполягає на поверненні Білорусі державного боргу Україною.

Лукашенко у середу, відвідуючи Обуз-Лєсновський полігон у Брестській області, заявив журналістам, що вважає "непродуманою" заяву Ющенка про просування свободи в Білорусії, зроблену у Вашингтоні.

"Підписання відповідної заяви - фактично втручання у внутрішні справи суверенної держави. В Україні, коли про це дізналися, зразу ж внесли до Ради питання і засудили такі дії Віктора Ющенка", - сказав президент Білорусії.

"Демократизувати Білорусію ми будемо самі. І помічники нам тут не потрібні - ні з Києва, ні з Вашингтона, ні з інших міст планети. Ми в змозі самі розібратися зі своїми проблемами. У них проблем більше, ніж у нас, хай вони їх і розв'язують", - заявив Лукашенко.

При цьому президент Білорусії сказав, що розраховує на зустріч з президентом України Ющенком для врегулювання питання з повернення українською стороною фінансової заборгованості, яка утворилася між країнами після відмови в 1992 році від використання радянського рубля у взаєморозрахунках.

"Білорусія не знімає питання про повернення Україною державного боргу, а який механізм рішення даної проблеми ми знайдемо, це вже справа наших урядів", - сказав Лукашенко.

Президент Білорусії також назвав "можливою" найближчим часом зустріч прем'єр-міністрів Білорусії і України Сергія Сидорського і Юлії Тимошенко.

"Це природний рух. А ми з президентом України зустрінемося і обговоримо перспективи нашої співпраці, тільки-но будуть підготовлені питання і основна база для цієї зустрічі", - підкреслив керівник Білоруської держави.

Як відомо, у спільній заяві Ющенка і Буша "Порядок денний нового століття" вони зобов’язалися співробітничати у підтримці просування свободи в таких країнах як Білорусія і Куба.

Як відомо, Білорусія в процесі переговорів 2001-2003 років пред'являла вимоги Україні на 100 млн. дол., а Україна висловлювала готовність визнати тільки 50 млн. дол. При цьому українська сторона відмовилася надавати заборгованостям статус державного боргу.

УНІАН

Читайте також:

Куба і Білорусь образились на Ющенка і Буша. МЗС намагається помиритись


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування