Безсмертний написав, якою буде адмінреформа

Середа, 13 квітня 2005, 17:53
Віце-прем'єр Роман Безсмертний представив законопроект "Про територіальний устрій" профільному комітету Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба Безсмертного.

"Законопроект "Про територіальний устрій" – це частина плану заходів по здійсненню адміністративної і адміністративно-територіальної реформ, це реалізація урядової програми "Назустріч людям" в частині цих реформ", - підкреслив Безсмертний.

Він зауважив, що уряд приділяє особливу увагу перспективам місцевого самоврядування в результаті реалізації адміністративно-територіальної і адміністративної реформ.

Віце-прем’єр наголосив, що "законопроект 3207-1 щодо змін до Конституції не дає можливості в повній мірі реалізувати місцеве самоврядування в Україні".

Він переконаний, що "необхідно піти на ліквідацію районних державних адміністрацій і надання обласним державним адміністраціям функції префектури". На його думку, "носіями реальної влади на місцях мають стати виконкоми рад".

"Принципи, які закладені в законопроект "Про територіальний устрій" - відповідають виборчій програмі президента Ющенка, затвердженій Програмі дій уряду, які спрямовані на найшвидше запровадження в Україні європейських стандартів якості життя", - зазначив Безсмертний.

"Саме тому головним героєм реформи є проста людина з її потребами та щоденними проблемами", - додав він на засіданні комітету.

Він наголосив, що головне завдання – пояснити людям, у чому полягатиме адміністративно-територіальна реформа.

В дискусії з депутатами щодо обговорення проблем можливого не сприйняття на місцях впровадження реформи напередодні виборів, Безсмертний зауважив, що це "триває до першого пояснення реформи. Хто з людей відмовиться від наближення послуг або створення системи сільських ЖЕКів?".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування