Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче контролювати ціни і догодити бізнесу

Середа, 13 квітня 2005, 19:21
Президент Ющенко поставив перед урядовцями завдання представити ефективну стратегію контролю за цінами.

Одночасно він закликав уряд бути більш ініціативним, активніше працювати з бізнесом і терміново приступити до впровадження указів, які б допомогли бізнесу знайти мотивацію для інвестиційних проектів.

Про це Ющенко заявив на нараді з питань макроекономічної ситуації.

Як повідомляє прес-служба президента, зустріч була присвячена аналізу нинішніх тенденцій української економіки і обговорення шляхів вирішення найбільш актуальних проблем, що існують в цій сфері.

Президент підкреслив проблемні питання, зауваживши, що його найбільше турбує "зростання цін, рівень інфляції і певні сигнали охолодження економіки".

"Це змушує нас не сидіти склавши руки, адже якщо нова команда не втримає високі темпи зростання ВВП, ми втратимо соціальну сферу", - заявив Ющенко.

Також, за словами президента, у найкоротші терміни мають бути виконані усі домовленості, досягнуті в переговорах між урядом і представниками бізнесу.

В ході зустрічі урядовці доповіли про платіжний, ціновий та бюджетний стан економіки і подали своє бачення макроекономічної ситуації.

Ющенко заявив, що подібний формат нарад невдовзі стане традиційним. На його переконання, це допоможе "новій команді ефективно, оперативно і вчасно реагувати на головні виклики економіки".

"Я усвідомлюю, який важкий спадок залишився моїй команді. Сьогодні нам треба докласти максимум зусиль, аби подолати усі негативні тенденції", - сказав президент і підкреслив, що не сумнівається у професійності нової команди.

Він заявив, що готовий до найтіснішої співпраці з парламентом і урядом заради виконання програми подолання бідності. "Подолання бідності має бути пріоритетом номер один для влади", - сказав Віктор Ющенко.

Зустріч тривала понад 4 години.

В нараді взяли участь прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, державний секретар України Олександр Зінченко, перший віце-прем'єр-міністр Анатолій Кінах, міністр економіки Сергій Терьохін, міністр праці та соціальної політики В'ячеслав Кириленко, голова ДПА Олександр Киреєв, голова Національного банку Володимир Стельмах, радники президента України Володимир Лановий, Леонід Черновецький та інші.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування