Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкова перегороджена тепер буде завжди – поки там сидітиме Ющенко

Середа, 13 квітня 2005, 20:06
Вулиця Банкова відтепер завжди буде перегороджуватися, але ввечері огорожа буде зніматися.

Як сказала "Українській правді" прес-секретар президента Ющенка Ірина Геращенко, огорожа буде ставитися протягом перебування Віктора Ющенка на робочому місці в секретаріаті президента.

Геращенко сказала, що "в приміщенні на Банковій працює президент, який є охоронюваною особою і це (загороджувальні конструкції) є вимогою Управління державної охорони".

"Але щовечора вони будуть зніматися, щоб ця зона була вільною для киян", - сказала Геращенко.

Як відомо, раніше заступник держсекретаря Лубківський сказав, що огорожи були "тимчасовим профілактичним кроком, щоб унеможливити проїзд по Банковій автотранспорту, власники якого зневажали відповідними автодорожніми знаками". Однак на цьому тижні огорожі знову було встановлено на Банковій.

Геращенко також сказала, що в середу Ющенко як завжди почав робочий день зі спілкування з людьми, які зібралися на Банковій. "Це тривало близько години, він цікавився проблемами і давав доручення своїм помічникам, щоб розібратися в ситуації".

"Також до Віктора Ющенка підходили мешканці вулиці Лютеранської, які раді, що вулицю Банкову відкрили, але сказали, що є велике питання до політичної культури".

"Під час мітингів крики, свистки, гуділки... На Банковій теж працюють люди, а на прилеглих вулицях теж живуть люди. Тому президент звернувся із закликом дотримуватися політичної культури", - сказала прес-секретар Ющенка.

"Влада за відкритість і готова до спілкування з громадянами, але хочеться, щоб була повага і з протилежного боку", - сказала Геращенко.

Геращенко сказала, що число звернень простих людей до президента у порівнянні з тим, як це було при Кучмі, зараз побільшало "у кільканадцять разів".

Геращенко також додала, що у зв'язку із реконструкцією Маріїнського палацу, не виключено, що площу перед секретаріатом президента на Банковій будуть використовувати для зустрічі високих гостей.

На питання, чому протягом лютого-березня 2005 Банкова була повністю відкрита, Геращенко сказала, що охорона ніколи не була ініціатором зняття загороджень.

"Українська правда"

Читайте також:

Ющенка знову відгородили бордовим канатом

Контрреволюція на Банковій

Загородження з Банкової таки зняті


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...