Заступник Піскуна вважає шефа непрофесійним, і не виконувала замовлень Кучми

Середа, 13 квітня 2005, 20:29
Заступник Генпрокурора Ольга Колінько вважає, що ГПУ проводить розслідування справи Гонгадзе "на низькому професійному рівні".

"Зверніть увагу, тільки хмари згущаються над Піскуном, одразу ж ідуть його голослівні заяви щодо цієї справи, які потім не підтверджуються", - заявила Колінько в середу на прес-конференції.

За її словами, справа Гонгадзе використається "з особистою вигодою для того, щоб утриматися на цій посаді". Колінько також спростувала інформацію про причетність Координаційного комітету з боротьби з корупцією й організованою злочинністю при президенті до розслідування справи Гонгадзе.

Вона також заявила, що не виконувала замовлень президента Кучми по знищенню доказів у справі Гонгадзе. "Ті, хто виконують якісь замовлення, щось за це мають, а я, крім невідремонтованої квартири, не маю ні дачі, ні бізнесу", - заявила Колінько, додавши: "Якщо я виконувала замовлення Кучми, то чому за його вказівкою я пішла з органів прокуратури?"

За її словами, ситуація, що склалася сьогодні в Генпрокуратурі, "знаходиться за межами чинного законодавства". За її словами, Генпрокурор, використовуючи службове становище, організував "незаконне розслідування" тих фактів, через які він був звільнений, коли вперше очолював Генпрокуратуру.

За словами Колінько, ці факти стосуються родини Піскуна й у свій час були предметом розгляду Координаційного комітету по боротьбі з корупцією при президенті в той час, коли його очолювала Колінько.

За її словами, перевірки стосувалися порушень, які допустив у той час Піскун, зокрема із приводу одержання 7 тисяч гривень на відпочинок за кордоном у шикарному отелі без оформлення відпустки в той час, коли йому нараховувалася заробітна плата й надбавки за інтенсивність у Генпрокуратурі.

Колінько заявила, що вона особисто не мала ніякого стосунку до цих перевірок, а їх організовував Генпрокурор Геннадій Васильєв через своїх заступників. "Але всі ті факти, які були наведені, вони знайшли своє підтвердження", - заявила вона.

Колінько вважає, що якщо в Піскуна є якісь претензії, то він мав звернутися до суду з відповідною заявою ще до засідання Комітету й спростувати ці дані.

Вона також заявила, що Піскун особисто загрожував їй тим, що її посада в ГПУ буде скорочена, якщо вона не спростує ті факти, які були встановлені щодо Піскуна комітетом, і якщо вона не дасть свідчень проти Леоніда Кучми.

За словами Колінько, її викликали з відпустки до Генпрокуратури для того, щоб допитати як свідка при розслідуванні кримінальної справи щодо Чернівецького хлібокомбінату "і за тими фактами, які стосуються інтересів Піскуна".

"Я відповіла, що в мене як у родини Піскуна немає акцій на Чернівецькому хлібокомбінаті. Причому тут Колінько до Чернівецького хлібокомбінату. Коли акції цього комбінату в дочки Піскуна", - задається питанням Колінько.

Заступник генпрокурора України заявила, що при сформованій ситуації в ГПУ вона вважає недостойним себе переступити поріг приміщення Генпрокуратури. "Поки там Піскун, я поріг цього приміщення не переступлю", - підкреслила Колінько.

ЛIгабiзнесIнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News