Соратники Березовського "вели" Мельниченка з 2002 року

Четвер, 14 квітня 2005, 09:55
Керівник "Фонду громадянських свобод" Олександр Гольдфарб стверджує, що колишній охоронець колишнього президента України Леоніда Кучми Микола Мельниченко почав співпрацювати з цією організацією на початку 2002 року.

В інтерв'ю телеканалу "1+1" увечері 13 квітня Гольдфарб сказав, що Мельниченко "прибув разом з кількома українськими емігрантами і попросив профінансувати розшифровку і публікацію матеріалів плівок (записів розмов у кабінеті Кучми) на інтернет-сайті "П'ятий елемент".

"Ми їм допомогли з цією справою, вони працювали майже рік. Потім фінансування припинилося, історія закрилася. А зараз поновилася з новою силою у зв'язку з тими подіями, які відбулися в Україні", - повідомив Гольдфарб.

"У 2002 році ми всерйоз не втручалися в цю справу. А зараз вся ця історія звалилася на нас абсолютно несподівано", - відзначив він.

"Ці речі лежали в сейфі три роки, і ніхто не цікавився ними. А коли з Варшави подзвонив Микола після загибелі Юрія Кравченка (екс-міністра внутрішніх справ) і сказав, що йому загрожує небезпека, і його треба рятувати, його в терміновому порядку вивезли до Лондона, і справа закрутилася", - сказав глава фонду.

"Ми опинилися в центрі цієї історії і визнали за доцільне якнайшвидше приїхати в Україну і здати українським властям все, що у нас є", - повідомив Гольдфарб.

Гольдфарб і історик Юрій Фельштинський прибули до Києва 13 квітня з метою передати представникам Генпрокуратури України аудіозаписи, зроблені майором Мельниченком, а також низку документів.

Гольдфарб є керівником "Фонду громадянських свобод", організованого опальним російським бізнесменом Борисом Березовським. Фельштинський є довіреною особою російського бізнесмена.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування