Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий голова ФДМУ хоче націоналізувати "Криворіжсталь"

Четвер, 14 квітня 2005, 10:07
Голова Фонду держмайна України Валентина Семенюк вважає, що металургійний комбінат "Криворіжсталь" має бути в держвласності.

Про це вона заявила в Кривому Розі на виїзному засіданні комітету ВР з питань промислової політики і підприємництва.

Семенюк уточнила, що доля "Криворіжсталі" має вирішуватися виключно в правовому полі, після рішення судів. За її словами, після цього слід ухвалювати політичні рішення на рівні Кабінету Міністрів або Верховної Ради.

Вона повідомила, що звернення власників "Криворіжсталі" до Європейського суду вона розцінює як затягування рішення питання по найбільшому металургійному підприємству України.

Голова ФДМУ ще раз підкреслила, що при приватизації "Криворіжсталі" були допущені порушення. Зокрема, свої акції працівники підприємства одержали не в першу чергу, як того вимагає закон, а через три місяці після продажу меткомбінату.

За словами Семенюк, працівники "Криворіжсталі" повинні одержати нормально оформлені документи на акції, а не просто папірці, які вони зараз мають на руках.

Керівництво держави неодноразово заявляло про перегляд результатів приватизації, в першу чергу ВАТ "Криворіжсталь", "Укррудпрому" тощо.

Верховна Рада 9 квітня 2004 року прийняла Закон "Про особливості приватизації підприємств Державної акціонерної компанії "Укррудпром", до складу якої входить "Криворіжсталь", згідно з яким першочергове право на придбання пакетів акцій, що приватизуються, матимуть власники, які вже володіють не менше ніж 25%-ми пакетами акцій цих підприємств.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування