Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після Шустера і "Комерсанта" до України приїде ще і "Ехо Москви"

Четвер, 14 квітня 2005, 11:08
Російська радіостанція "Ехо Москви" збирається одержати ліцензію на мовлення і створити свою станцію в Україні.

Про це "Независимой газете" повідомив головний редактор "Еха Москви" Олексій Венедіктов.

Генеральний директор радіостанції Юрій Федутінов підкреслив, що вже вжито всіх заходів для того, що інформаційна політика нової радіостанції була незалежною від місцевої влади – у ЗАТ "Ехо Москви" в українському проекті буде блокуючий пакет акцій.

Правда, Федутінов не виключає, що у "Еха" в Україні можуть виникнути проблеми.

"Ми зацікавлені у всіх російськомовних регіонах. І нам, звичайно ж, хотілося б бачити цілодобове мовлення в Києві російською мовою, але ми не вписуємося в ті квоти, які передбачені українським законодавством для мовлення на недержавних мовах", - сказав Федутінов.

Тому поки "Еху" доведеться обмежитися декількома годинами мовлення російською. В решті питань радіостанція не має наміру відходити від своїх традицій.

"Наша регіональна політика полягає в тому, щоб на місцях створювати могутні редакційні колективи, які висвітлювали б життя того регіону, де вони мовлять. Це стосується і Чикаго, і Нью-Йорка, і Кемерова. Якщо щось робитиметься в Києві, це робитиметься на загальних підставах", – відзначив Федутінов.

Поки невирішеним залишається питання фінансування українських проектів. За інформацією "НГ", на сьогоднішній день в бюджеті ЗАТ "Еха Москви" не передбачені кошти на відкриття мовлення в Києві.

Проте Юрій Федутінов запевнив "НГ", що якщо активність менеджерів радіостанції в Києві дасть свої результати, "ми зберемо раду директорів і спробуємо переконати її в тому, що це доцільно". Судячи з усього, останнє слово буде за головним акціонером "Еха" – "Газпроммедіа".

"НГ" відзначає, що "Ехо Москви" – не перші представники російських ЗМІ, які заявили про свої плани попрацювати в ефірі постреволюційної України.

В кінці березня зірка НТВ Савік Шустер оголосив, що у вересні в прямому ефірі київського каналу ICTV з'явиться його політичне ток-шоу "Свобода слова".

Також літом повинен розпочатися випуск української версії російського "Комерсанта".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування