Через російські ЗМІ хочуть посварити Ющенка з Тимошенко?

Четвер, 14 квітня 2005, 11:12
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко може в найближчі кілька днів піти у відставку.

Про це пише російська "Независимая газета" з посиланням на депутата із фракції Тимошенко.

Депутат, ім'я якого газета не називає, пояснив такий можливий вчинок Тимошенко розбіжностями між президентом і прем'єром, які "досягли критичної межі".

"За словами депутата, приводом до останніх скандалів послужив намір Тимошенко відвідати Москву, щоб домовитися про зміцнення співробітництва, у той момент коли Ющенко готується до переговорів про членство України в НАТО і ЄС, а також до кишинівського саміту ГУУАМ, який може поставити крапку в існуванні СНД", - пише газета.

Другою причиною газета вважає приїзд у середу до Києва представників Бориса Березовського. На думку газети, "сам факт їхнього приїзду істотно підсилив внутрішньополітичні позиції близької Ющенку людини, керівника Ради нацбезпеки й оборони України Петра Порошенка, з яким у Юлії Тимошенко стосунки не склалися".

"Якщо вона (Тимошенко) піддасться тиску й напише заяву про відставку, то саме Порошенко займе пост прем'єра", - вважає депутат, слова якого наводить газета.

За словами депутата, кум Ющенка (яким є Порошенко) ще до перемоги "помаранчевої революції" був упевнений у тому, що главою Кабінету міністрів стане саме він, а призначення Тимошенко сприйняв як "непорозуміння".

Видання також вважає, що непрямим підтвердженням її доводів є те, що Тимошенко вперше не з'явилася на засідання Кабінету міністрів.

Від "УП". Експерти не виключають, що дана стаття могла з'явитися внаслідок кампанії, початої проти Тимошенко в Росії.

Читайте також:

Тимошенко в Росії хотіли заарештувати?

Тимошенко не їде до Путіна через "польове" доручення Ющенка

Тимошенко таки поїде в Москву?

Інтерпол Тимошенко більше не розшукує

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...