На Київ знову їдуть донецькі автобуси

Четвер, 14 квітня 2005, 11:42
У cереду ввечері прямо з мітингу в центрі Донецька до Києва п'ятьма автобусами виїхали близько 250 прихильників голови Донецької облради Бориса Колесникова.

Як передає кореспондент УНІАН, вони приєднаються до групи підтримки Колесникова в Маріїнському парку Києва.

Як заявив на мітингу перед від'їздом до Києва активіст громадської молодіжної організації "Союз народжених революцією" Олексій Глушко, він їде до столиці, тому що "хоче добитися, щоб звільнили Колесникова, тому що хоче повернутися у вільну державу, у вільну область".

Близько 400 учасників мітингу тримали в руках прапори Союзу молоді регіонів України і Партії регіонів і скандували: "Перемога за нами! Донбас не перемогти!", "Свободу Колесникову!", "Ми боролися, боремося і будемо боротися!".

Активісти Союзу молоді регіонів України, що виступили на мітингу, звернулися до влади з вимогою не "зомбувати душі нашої молоді, припинити розповідати всім, що в Донбасі живуть бандити". Вони зажадали від влади "припинити примушувати нас розмовляти українською і навіть англійською мовою", "дати нам говорити нашою рідною мовою – російською".

Колесников був затриманий 6 квітня ГУБОЗ МВС.

Йому інкримінується вимагання акцій ВАТ "Торговий центр "Білий лебідь" (Донецьк). 8 квітня Печерський місцевий суд Києва, після розгляду справи про обрання запобіжного заходу для Колесникова, ухвалив рішення заарештувати його на два місяці.

У Маріїнському парку Києва Партія регіонів організувала на підтримку Колесникова наметове містечко. Сюди приїхали люди, зокрема, з Харкова, Одеси, Дніпропетровська, Запоріжжя, Донбасу та інших регіонів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування