За сміливу Тимошенко візьметься заступник голови російської Держдуми

Четвер, 14 квітня 2005, 13:18
Перший віце-спікер Державної думи Любов Сліська вважає, що перенесення візиту прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко до Москви не пов'язане з висловлюваннями генерального прокурора Росії Володимира Устінова.

"Тимошенко - така пані, яка не боїться нікого і нічого. Як прем'єр-міністра в Росії її не заарештують", - сказала Сліська журналістам.

Перший віце-спікер повідомила, що у четвер зв'язуватиметься з Тимошенко телефоном.

"Сьогодні, думаю, з нею поговорити по телефону, зараз її немає. З якихось причин залишається в підвішеному стані її прибуття чи неприбуття", - сказала Сліська.

У той же час із джерел у владних структурах Росії стало відомо, що група підготовки візиту прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко не приїжджала в Москву й не готувала ніяких протокольних заходів.

"Звичайно, перед візитом високих гостей, у тому числі прем'єр-міністрів, у Москву заздалегідь прибуває група експертів і протокольних працівників, які готують необхідні документи, розписують графік й протокол", - сказав співрозмовник.

"Цього разу ніхто з України не приїжджав", - повідомило джерело. Він припустив, що скасування візиту планувалося не за один день до самого візиту, а заздалегідь.

Джерело нагадало, що зазвичай групи підготовки вилітають готувати візит за тиждень до його початку або за кілька днів.

Як відомо, генпрокурор Росії Устінов, виступаючи у вівторок в Раді Федерації, сказав, що Тимошенко як і раніше знаходиться в міжнародному розшуку.

"Справа, порушена Головною військовою прокуратурою щодо Тимошенко, не припинена, і вона як і раніше знаходиться в розшуку", - сказав Устінов.

"Що стосується приїзду прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, то він буде здійснений відповідно до протоколу і міжнародних норм", - заявив генпрокурор.

РІА "Новости"

Читайте також:

Тимошенко в Росії хотіли заарештувати?

Тимошенко не їде до Путіна через "польове" доручення Ющенка

Тимошенко таки поїде в Москву?

Інтерпол Тимошенко більше не розшукує

Через російські ЗМІ хочуть посварити Ющенка з Тимошенко?

Тимошенко не їде до Москви. Через поле або прокурора?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування