ЮЩЕНКО ТИМОШЕНКО НЕ ЗВІЛЬНЯЄ і обіцяє, що вона житиме довго

Четвер, 14 квітня 2005, 15:32
Президент Віктор Ющенко вважає несерйозними розмови про те, що прем’єр Юлія Тимошенко може бути відправлена у відставку через економічну ситуацію у країні в першому кварталі.

"Дурниці", - сказав Ющенко в Дніпропетровську на питання журналістів про чутки щодо близької відставки Тимошенко.

Ющенко сказав, що економічна нарада, яка відбулася у середу - "це була публічна розмова щодо проблем за перший квартал".

"Ми не говорили про чиюсь відповідальність, а як економісти в економічному колі. Юлія Володимирівна працюватиме довго і буде довго жити. Тут немає ніякої... Боронь боже, щоб тут якісь підозри були", - зазначив президент.

"Якщо ми професіонали, то давайте поговоримо про інструментарій, як вийти з ситуації", - додав він.

За словами президента, відбулася "абсолютно люб’язна, коректна розмова".

"Там було і НБУ, і мої радники, всі сконцентровані. Нам треба дати ясний діагноз, що відбувається – чи це політика економічного охолодження, чи шоки, які почалися з банківської міні-кризи в вересні 2004 року".

Ющенко зазначив, що зараз всі соціальні виплати ідуть вчасно, рівень виконання бюджету достатній. Однак, "з точки зору загальних показників є застереження, які треба правильно зрозуміти".

Щодо заборони поїздки до закінчення посівної Ющенко сказав, що прохання надходило від самої Тимошенко: "Вчора Юлія Володимирівна звернулася підписати доручення. Я люб’язно це виконав".

Ющенко також зазначив, що підтримує активні міжнародні контакти нових урядовців.

"Моя позиція така: сьогодні влада має бути активна у формуванні нової міжнародної політики", - зазначив президент.

"Якщо добре продуманий візит, з кожної поїздки урядовець може привозити ініціатив на декілька сот мільйонів доларів", - сказав президент.

Ющенко сказав, що підтримував поїздку Тимошенко до Росії - "у Москві ведеться робота, в тому числі МЗС, щоб візит відбувся". "Він потрібен, він може закріпити мої домовленості з Володимиром Володимировичем Путіним", - зазначив він.

Ющенко також сказав, що владу турбує ситуація з цінами на нафтопродукти. "Немає причин для такої реакції на ринку, окрім корпоративних домовленостей".

"Нас також турбує динаміка ВВП. Зростання за перший квартал на 5,4% – це не той показник, яким можна тішитися. Це жовта картка", - сказав він.

"Українська правда"

Читайте також:

ТИМОШЕНКО ПРОСИТЬ НАВІТЬ НЕ МАРИТИ ПРО ЇЇ ВІДСТАВКУ

Тимошенко в Росії хотіли заарештувати?

Тимошенко не їде до Путіна через "польове" доручення Ющенка

Тимошенко таки поїде в Москву?

Інтерпол Тимошенко більше не розшукує

Через російські ЗМІ хочуть посварити Ющенка з Тимошенко?

Тимошенко не їде до Москви. Через поле або прокурора?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування