Колесников залишається під арештом. Він обіцяє покарання за Біблією

Четвер, 14 квітня 2005, 17:44
Апеляційний суд міста Києва відмовив Борису Колесникову у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу на внесення застави.

Таким чином, рішенням суду відмовлено в апеляції адвоката Колесникова Андрія Федура.

Колегія суду не бачить підстав для скасування постанови Печерського районного суду про взяття під варту Колесникова у якості запобіжного заходу, - йдеться в ухвалі суду.

Тим часом сам глава Колесников вважає, що він не буде засуджений за порушеною проти нього справою за здирництво.

"У політичних замовників шансів нуль. Як говорить Біблія, усе в житті повертається", - сказав Колесников в Апеляційному суді Києва. Колесников додав, що "генпрокуратура всіляко намагається закрити процес".

Федур заявив, що у зв’язку з тим, що скаргу на рішення апеляційного суду подавати не можна, він позиватиметься до Європейського суду з прав людини.

"Ми будемо далі боротися в рамках закону, в правовому полі, і будемо позиватися до Європейського суду з прав людини", - сказав Федур, проте він поки не знає, коли саме позиватиметься.

Раніше Федур подав клопотання щодо зміни своєму підопічному запобіжного заходу на внесення застави. Серед них були порука, підписана депутатами Верховної Ради та 73-ма депутатами донецької облради, які особисто поручаються за Колесникова.

Також Федур представив гарантію підприємства "Київ-Конті" (підприємство, що контролює Колесников), яке гарантує надати заставу у розмірі, призначеному судом.

Натомість слідчий генпрокуратури з особливо важливих питань Микола Руденко наполягав на незадоволенні клопотання, посилаючись на Кримінально-процесуальний кодекс, у якому зазначено, що прізвища поручителів мають викликати довіру. За його словами, прізвища деяких депутатів довіри не викликають.

На засіданні були присутні лідер Партії регіонів Віктор Янукович, Нестор Шуфрич, Наталя Вітренко, Раїса Богатирьова, Валерій Коновалюк, Ігор Шкіря і Тарас Чорновіл.

"Українська правда"

Читайте також:

КОЛЕСНИКОВА ОБВИНУВАТИЛИ. ЙОМУ СВІТИТЬ 12 РОКІВ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...