Кавалера трьох орденів Медведчука чекає позов за наклеп?

Четвер, 14 квітня 2005, 19:06
Головний редактор програми "Подвійний доказ" каналу "1+1" Вахтанг Кіпіані вважає "наклепом" звинувачення лідера СДПУ(о) Віктора Медведчука про те, що вони виконують "політичне замовлення" з його дискредитації.

Про це йдеться в заяві, поширеній у ЗМІ.

Як відомо, Медведчук відмовився брати участь у програмах "Подвійний доказ", мотивуючи це їх заангажованістю.

На думку Кіпіані, потік слів про програму на кшталт "відпрацьовує політичне замовлення з дуже високих владних кабінетів", "єдиний інтерес творців передачі –дискредитувати певних осіб", "відверта брехня", тощо є "не першою спробою чільного діяча кучмівського режиму уберегтись від критики та виставити себе жертвою політичних репресій".

Він також повідомляє Медведчуку, що після передач у програми не з'явилося ані грошей на рахунку, ані "грамоти Кабміну Тимошенко чи якоїсь медальки від секретаріату президента Ющенка".

"Якщо ж говорити по суті. Медведчук стверджує про нібито отримане "з дуже високих владних кабінетів" і виконане журналістами та ведучими "Подвійного доказу" "політичне замовлення". Це є наклепом – за що, згідно з Кримінальним Кодексом України, передбачена кримінальна відповідальність", - зазначає автор програми.

"До того ж, саме панові Медведчуку доведеться у суді викласти факти(!), які підтверджують "правдивість" цього категоричного твердження", - додає він.

"Заслужений юрист України, кавалер трьох орденів "За заслуги" звик, що преса працює за усними вказівками, а суди штампують рішення за телефонним правом", - говориться в заяві для преси.

"Бо саме автор заяви причетний до створення системи планомірного й цинічного гвалтування мас-медіа цензурою темників – таємних, але обов'язкових до виконання інструкцій, які готували підлеглі Медведчука, зокрема і державні службовці адміністрації президента", - зазначає автор "Подвійного доказу".

Автор "Подвійного доказу" вважає "безчесним" звинувачення програми у політичній заангажованості.

Він нагадує, що гостями програми були члени фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук, Володимир Заєць, Михайло Добкін, радник Медведчука Михайло Погребинський, десятки інших політиків з різних середовищ – від комуністів до скінхедів.

Автор не вважає своєю провиною, що низка політиків "воліють коментувати лише те, що вважають за потрібне". Cеред них згадуються Медведчук, Євген Марчук, Андрій Клюєв, Сергій Ківалов, Святослав Піскун, Ігор Смєшко, Давид Жванія, Геннадій Васильєв.

Теми програм останніх місяців: "Хто вбив Георгія Кірпу?", "Плівки Мельниченка", "Таємні укази президента Ющенка", "Чи необхідна люстрація?", "Куди зник Ігор Бакай?", "Сервер ЦВК", "Орли" генерала Кравченка" та інші.

Читайте також:

Медведчук упевнений, що його замовили

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...