Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович створює коаліцію з Вітренко, Васильєвим і Кушнарьовим

Четвер, 14 квітня 2005, 20:02
Лідери політичних партій, що оголосили в середу про опозицію до діючої влади, підписали комюніке з метою забезпечення єдності опозиційних сил.

Як повідомили у четвер агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Прогресивної соціалістичної партії України, "Комюніке лідерів опозиційних політичних партій" у четвер підписали, зокрема, лідери ПСПУ Наталія Вітренко, Партії регіонів Віктор Янукович, партії "Держава" Геннадій Васильєв, партії "Нова демократія" Євген Кушнарьов.

"Ми заявляємо про нашу принципову домовленість про утворення широкої коаліції опозиційних сил і приступаємо до реалізації цієї мети", - мовиться в комюніке.

Репресії, що "розгортаються, наступ на неугодні ЗМІ, адміністративний тиск на бізнес і перетворення судів, прокуратури, СБУ і МВС в органи розправи з опозиційними політиками і громадянами - ось реальна суть "демократичних перетворень", обіцяних нинішньою українською владою народу України і світовій спільноті", - мовиться в документі.

Там також наголошується, що економічна політика уряду сприяє руйнуванню матеріального виробництва в Україні, внутрішнього ринку і дискримінації вітчизняного товаровиробника, а "поспішне втягування України в НАТО та СОТ, фактична відмова від розвитку ЄЕП - все це суперечить національним інтересам".

"Вирішення невідкладних економічних, політичних і соціальних проблем суспільства, захист конституційних прав і свобод громадян, припинення політичних репресій вимагають об'єднання наших зусиль в боротьбі за реальну демократію в Україні", - вважають автори комюніке.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україну" член політради СДПУ(о) Олексій Мустафін, партія і її лідер Віктор Медведчук не підписували дане комюніке, як про це повідомляє ПСПУ.

За словами Мустафіна, у п'ятницю політбюро СДПУ(о), можливо, розгляне це питання. Разом з тим, він висловив сумнів в тому, що питання буде вирішено позитивно.

Читайте також:

Янукович хоче коаліцію, щоб не відповідати за всю країну?

Під Януковича створюють нову коаліцію

Безсмертний почав обговорення коаліції Ющенко-Тимошенко-Литвин

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування