Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко занапастила малий бізнес

П'ятниця, 15 квітня 2005, 12:16
У п'ятницю на робочій нараді Українського союзу промисловців та підприємців, Федерації роботодавців України та громадських об'єднань обговорювалася проблема неприпустимості знищення спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва.

Як повідомили у прес-службі першого віце-прем'єр-міністра України Анатолія Кінаха, на погляд промислової спільноти, деякі норми бюджету-2005 ставлять під сумнів саме існування "спрощенки".

Нині діяльність багатьох суб'єктів малого бізнесу майже зупинена через заборону добровільної реєстрації платниками ПДВ фізичним особам, які обрали сплату фіксованого чи єдиного податку до досягнення обсягу операцій 300 тис. грн.

Також діяльність зупинена через заборону одержання відшкодування ПДВ з бюджету для новостворених підприємств та запровадження обов'язкової реєстрації платниками ПДВ осіб, обсяг операцій яких перевищує 300 тис. грн. незалежно від обраного режиму оподаткування тощо.

Підприємці засвідчили, що такі зміни до податкових законів є дискримінаційними і можуть призвести до зупинки багатьох підприємств, виведення бізнесу "в тінь", поставити під сумнів позитивні тенденції у сфері формування середнього класу – опори стабільності та сталого розвитку держави.

Учасники наради вимагають призупинення тих норм Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2005 рік", що руйнують спрощену систему оподаткування.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування