Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бакай завдяки Кучмі пограбував країну на півмільярда?

П'ятниця, 15 квітня 2005, 13:13
Головне управління Контрольно-ревізійного управління України має намір звернутися до правоохоронних органів щодо з'ясування місцезнаходження екс-голови Державного управління справами Ігоря Бакая.

Про це у п'ятницю на прес-конференції повідомив глава КРУ Микола Сивульський.

КРУ хоче одержати від Бакая пояснення з приводу незаконної діяльності на цій посаді.

За його словами, вперше за 15 років за дорученням президента Ющенка КРУ провело ревізію Держуправління справами. При цьому він відзначив, що масштабність порушень, виявлених в ході ревізії, вражає своїми масштабами.

За наслідками цієї перевірки вже відкрито низку кримінальних справ і визначені конкретні фігуранти.

За словами Сивульського, колишнє керівництво Держуправління справами допустило низку зловживань з державним майном і бюджетними коштами.

Він відзначив, що попередньо КРУ оцінює збитки, заподіяні державі, у 500 мільйонів гривень. При цьому він підкреслив, що це попередня оцінка, яка проходила без участі експертів.

Сивульський відзначив, що найбільш грубі порушення законодавства в діяльності Держуправління справами стосувалися незаконної приватизації цілісних майнових комплексів і індивідуального майна підприємств і організацій, які знаходилися у сфері управління Держуправління справами.

По словах Сивульського, Державне управління справами в той час, коли його очолював Бакай, дублювало повноваження, законодавчо закріплені за Кабінетом Міністрів.

Він повідомив, що першим каменем, який зрушив лавину цих порушень, був указ президента Леоніда Кучми від 03.02.2004 N144/2004 з грифом "Не для друку".

Сивульський має намір направити відповідні запити щодо надання пояснень тими особами, які готували такий указ.

Ліга

Читайте також:

7 кримінальних справ для відомства Бакая. Кучма не хотів віддати дачу Ющенку

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування