Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правила виборів 2006 можуть змінитися?

П'ятниця, 15 квітня 2005, 13:39
Голова спеціальної робочої групи, яка опрацьовує зміни до закону про вибори, Юрій Ключковський вважає, що зміни у виборчій системі нереальні.

"Я думаю, що це нереально. Скоріше більш реально – це зміна виборчого порога", - сказав Ключковський, коментуючи факт знаходження трьох зареєстрованих у Верховній Раді законопроетів про повернення виборів в округах, повідомляє "5 канал".

За його словами, найбільше дискусій точиться навколо прохідного бар’єру. У законі записано – партія або блок мають набрати 3 відсотка, щоб отримати депутатські значки. Утім, зараз партії-гіганти пропонують збільшити бар’єр до 7 відсотків. Водночас лунає і цифра 4 – як на минулих виборах.

Також в законопроектах йдеться про нововведення кидати запаковані бюлетені в прозорі скриньки. Тому пропонуватимуть спеціальні конверти.

Робоча група розмірковує, що партіям, які вже є в парламенті, не треба збирати півмільйона підписів виборців, щоб бути зареєстрованими. І ще – депутати хочуть повернути громадським організаціям право бути офіційними спостерігачами, повідомляє "5 канал".

Також свій варіант змін до закону про вибори напрацьовують в Центрвиборчкомі. Голова ЦВК Ярослав Давидович у свою чергу, згадуючи проблеми зі списками виборців та списками інвалідів, вважає, що "списки повинні бути достоянням всього населеного пункту, всієї громадськості".

"Повинні знати: Марія Петрівна не може прийти на дільницю однозначно. Для неї потрібно, щоб вона проголосувала вдома. Іншого шляху немає. А Іван Петрович, коли до нього прислати транспорт, він готовий приїхати на дільницю", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування