Бакай купував чайники за 10 тисяч, і столи за півмільйона

П'ятниця, 15 квітня 2005, 14:06
Голова Головного контрольно-ревізійного управління Микола Сивульський заявляє, що екс-президент України Леонід Кучма знав про всі незаконні махінації екс-керівника Державного управління справами Ігоря Бакая щодо приватизації державного майна.

Про це він повідомив на прес-конференції у п'ятницю.

Сивульський процитував розшифровку записів Миколи Мельниченка, зокрема, розмови Миколи Азарова з Леонідом Кучмою. За словами Сивульського, з цієї розмови зрозуміло, що незаконні схеми, які реалізовуються Бакаєм, були давно відомі співрозмовникам.

Сивульський повідомив, що у вказаній розмові Азаров розповідає Кучмі про те, що доручив Бакаю замести сліди своєї діяльності і вказує на те, що Бакай робив це "тупо і безглуздо", прикривати його ніхто не збирається, і що будь-який тупий ревізор ці липові схеми може виявити.

На плівках, правда, мова йшла про діяльність Бакая на посаді керівника НАК "Нафтогаз".

Контрольно-ревізійне управління в ході перевірки діяльності Державного управління справами в той час, коли їм керував Ігор Бакай, виявило близько 30 мільйонів гривень нецільового використання бюджетних коштів.

Про це у п'ятницю на прес-конференції повідомила начальник Управління контролю у сфері органів державної виконавчої влади і оборони Людмила Гуцалюк.

Зокрема, за її словами, за рахунок коштів державного бюджету на обслуговування діяльності президента в сумі 2,5 млн.грн утримувався житловий фонд, який взагалі ніяк не був пов'язаний з діяльністю керівника держави.

Зо словами Гуцалюк, при перевірці КРУ також виявила незаконну передачу автотранспорту, який купувався Держуправлінням справами, зокрема, із загальної кількості автотранспорту вартістю 118 млн.грн.

Держуправління передавало іншим підприємствам і установам автомобілі за мізерними цінами.

При цьому вона підкреслила, що це були далеко не бідні установи. Зокрема, Державній податковій адміністрації було передано 5 автомобілів - Мерседеси, Тойоти і БМВ.

Крім того, Гуцалюк повідомила, що керівництво Держуправління справами без відкритих торгів і без узгодження з міністерством економіки купувало у одного виконавця "недешеві меблі".

Наприклад, за її словами, колишнє керівництво Державного управління справами придбало стіл для переговорів вартість 615 тис. гривень, два крісла вартістю 203 тис. гривень, штори - від 39 до 185 тыс.грн. за одиницю, чайники фарфорові - від 4 до 10 тис.грн. за одиницю, стакани - від 850 до 1030 гривень і т.д.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування