Луценко просить не перекручувати і не рівняти Януковича до Ющенка

П'ятниця, 15 квітня 2005, 14:55
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко обурений перекручуванням у ЗМІ його відповідей на чаті "Української правди".

Про це повідомляє Департамент зв’язків з громадськістю МВС у п’ятницю.

"Останнім часом в засобах масової інформації з’явились повідомлення, автори яких, використовуючи відповіді Луценка на чат-конференції в "Українській правді" 13 квітня, роблять спроби поставити знак рівності між високопосадовцями, імена яких нині згадуються в контексті резонансних кримінальних справ, та членами команди, яка нещодавно перемогла на виборах президента під гаслом установлення законності в державі", - говориться в повідомленні.

Департамент зв’язків з громадськістю заявляє, що "принцип верховенства права, яким керується міністерство внутрішніх справ, застосовується однаково до будь-якого громадянина України".

"При реагуванні на правопорушення для МВС не має жодного значення партійність, посада чи місце народження громадян, які підозрюються в їх скоєнні. Саме це є позицією міністра внутрішніх справ Юрія Луценка", - наголошується в заяві.

Водночас Департамент радить усвідомлювати, що принципова рівність перед законом усіх громадян ще не дає підстав ставити знак рівності "між особами, які реально грабували країну та людьми, які з цим борються".

"Міністр Луценко прийшов до влади в складі команди однодумців, що перемогла на виборах, і всі спроби розколоти цю команду маніпуляціями та пересмикуванням висловлювань її членів є неприхованою спробою зупинити наступ на злочинність в Україні", - зазначає Департамент.

Раніше деякі ЗМІ, близькі до нової опозиції, повідомили про можливе порушення кримінальних справ як проти Віктора Януковича, так і проти Віктора Ющенка.

Також на прес-конференції у Дніпропетровську Ющенку поставили питання про його можливе притягнення до відповідальності у справі банка "Україна", про що начебто сказав Луценко.

Однак, якщо Ющенко згадувався у чаті як приклад рівності перед законом, то Янукович – в контексті конкретної кримінальної справи про можливе незаконне фінансування його виборчої програми.

Читайте також чат з Луценком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування