Терьохін вважає, що помаранчева революція не виправдала сподівань

П'ятниця, 15 квітня 2005, 15:14
Міністр економіки України Сергій Терьохін заявляє, що "помаранчева революція" не виправдала очікувань українців.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "The Washington Times", переклад якого наводить Іносмі.

"Народний переворот, який привів у грудні до влади нового прозахідного президента Віктора Ющенка, не виправдав очікувань населення, і це становить загрозу для нового уряду. Українці дуже терплячий народ, але ми як і раніше маємо справу із чиновницьким апаратом і парламентом, які багато в чому є породженням минулого режиму", - сказав Терьохін.

За його словами, парламентська більшість не підтримала багато що із задуманих урядом реформ, "і ми дуже сподіваємося, що президенту Ющенку вдасться домогтися певних успіхів, від яких можна буде відштовхуватися на наступних виборах у квітні 2006 року"(насправді парламентські вибори мають вібдутися в березні 2006 року).

За його словами, перше, що "треба змінювати – це менталітет країни". "У нас нова соціальна мораль, нова етика, нове ставлення до проведення політики в сфері бізнесу", - заявив Терьохін.

За його словами, при колишньому президенті Леоніді Кучмі корупція настільки вкорінилася, що навіть основні економічні дані й статистику, які готував його департамент, міняли на догоду політичним міркуванням. "Це було абсолютно нерозумно", - сказав він.

Адміністрація Буша, яка активно підтримала помаранчеву революцію, пішла на нарощування економічних зв'язків з Україною й підтримала її прагнення вступити у СОТ до кінця цього року. Міністерство торгівлі близьке до того, щоб оголосити Україну країною з розвинутою ринковою економікою й послабити торговельні й інвестиційні обмеження.

Україна також сподівається подати заявку на одержання коштів від корпорації Millennium Challenge ("Виклик тисячоріччя"), створеної Бушем для стимулювання країн, що розвиваються, які проводять ринкову й антикорупційну політику.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News