Піскун викрив ще одну обородку відомства Кірпи на 300 мільйонів

П'ятниця, 15 квітня 2005, 17:40
Генеральна прокуратура у ході перевірки законності фінансово-господарської діяльності міністерства транспорту і зв’язку України та підпорядкованих йому підприємств виявила нові факти злочинних дій службових осіб.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, у березні-квітні 2004 року службові особи "Укрзалізниці, "зловживаючи своїм службовим становищем", дали вказівку начальникам усіх залізниць укласти з одним комерційним підприємством договори на проведення оцінки протипожежного стану, обстеження системи управління охороною праці та проведення екологічної експертизи виробничих об’єктів і перерахувати на його рахунок грошові кошти на загальну суму близько 300 млн. грн.

У свою чергу службові особи Донецької, Львівської, Одеської, Південної, Південно-Західної та Придніпровської залізниць, "діючи всупереч інтересам держави, уклали договори на проведення цих робіт з вказаним комерційним підприємством, яке навіть не мало ліцензії на заняття такого виду діяльністю і перерахували на його рахунок зазначені грошові кошти".

Влітку 2004 року аналіз протипожежного стану, обстеження системи управління охороною праці та екологічну експертизу на залізницях виконали інші організації, отримавши за роботу лише 200 тис. грн, зазначає прес-служба прокуратури.

15 квітня 2005 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно службових осіб Державної адміністрації залізничного транспорту та службових осіб відповідних залізниць за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 2 ст. 364 Кримінального кодексу.

Проведення досудового слідства у кримінальній справі доручено відділу з розслідування особливо важливих справ про злочини на транспорті Генеральної прокуратури України.

"Українська правда"

Читайте також:

ЧЕРВОНЕНКО ЗНАЙШОВ ЯХТУ КІРПИ ЗА 10 МІЛЬЙОНІВ

У відомстві Кірпи знайшли крадіжку чергових мільйонів

Кірпа розікрав 1,7 млрд. гривень німецького кредиту, виділеного на міст через Дніпро?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування