Ющенко піде в тюрму

П'ятниця, 15 квітня 2005, 17:51
Президент України Віктор Ющенко і уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова домовилися про спільне відвідання пенітенціарних закладів.

Як повідомили у секретаріаті уповноваженого Верховної Ради з прав людини, про це йшлося під час їхньої зустрічі 13 квітня.

Зважаючи на щоранкові зустрічі на вул. Банковій президента зі скривдженими людьми з усіх куточків України, Карпачова також взяла участь у цьому прийомі громадян. Частину заявників омбудсмен запросила до секретаріату уповноваженого з прав людини для надання подальшої допомоги.

Безпосередньо під час зустрічі, яка тривала понад півтори години, було обговорено низку проблемних питань щодо дотримання прав і свобод людини в Україні.

Зокрема, йшлося про виконання Україною взятих на себе зобов'язань у відповідності до міжнародних договорів у галузі прав людини, про необхідність посилення співпраці України з міжнародними правозахисними структурами.

Значну увагу співрозмовники приділили проблемам дотримання політичних, громадянських, соціально-економічних прав громадян України, боротьбі з бідністю, особливостям регіональних пріоритетів щодо дотримання прав людини, а також піднесенню статусу судової гілки влади.

Президент підтримав позицію уповноваженого щодо збереження Департаменту з питань виконання покарань "в діючому статусі" і дав відповідні доручення. Було домовлено про спільне відвідання пенітенціарних закладів найближчим часом.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування