ТИМОШЕНКО: ЧЕРЕЗ ПОРОШЕНКА СТРАЖДАЮТЬ ЖВАНІЯ, ТЕРЬОХІН...

Субота, 16 квітня 2005, 00:00
Прем'єр Юлія Тимошенко критикує механізм кадрової політики, який замкнули на секретаря Радбезу Петра Порошенка.

"Сьогодні змінена модель узгодження кадрів. Пропозиції народжуються в адміністрації президента, проходять візування у Порошенка і надходять на підпис Віктору Андрійовичу", - розповіла Тимошенко "Дзеркалу тижня".

"Як нормальний прем'єр-міністр, на першому етапі я виказувала свою незгоду з подібним становищем: результат-то спитають з уряду! Але трохи пізніше я зрозуміла, що немає сенсу йти проти цунамі", - пояснила вона.

"Тепер я вчиняю інакше: тих людей, яких призначають, я дуже серйозно завантажую роботою. І працюють вони під моїм керівництвом", - сказала Тимошенко.

За її словами, якщо "вони ефективно справляються з обсягом завдань, то я приймаю і призначення, запропоноване президентом". "Якщо ж ці люди невідповідні здатності вирішувати проблеми, я публічно подаватиму подання про їх відставку".

Тимошенко також пообіцяла, що "другу хвилю кадрових призначень я не пропущу".

Ще Тимошенко сказала, що "з перших кроків вплутуватися в боротьбу — це неправильно". "Мене часто змушують відмахуватися лопатою, але я не можу собі цього дозволити: я повинна копати".

На питання, що досі не підписані укази про структуру низки міністерств і багато міністрів (Жванія, Ігнатенко, Терьохін, Плачков) працюють з групою ентузіастів, Тимошенко сказала, що "вчора (у четвер) президент пообіцяв, що через два дні ці укази будуть підписані".

"Але я думаю, ви всі чудово розумієте, що питання тут не в президенті. Просто в кожному указі, який проходить експертизу в Раді нацбезпеки, є, з погляду секретаря РНБОУ, такі місця, навколо яких можна створити цілу ауру власного владного впливу".

"І з приводу кожного подібного пункту йде дискусія. Вона присвячена не тому, як повинна виглядати і діяти влада, а тому, хто, увійшовши до неї, в якій команді і у кого на службі повинен бути", - додала Тимошенко.

"Думаю, президент, який 13 квітня із здивуванням дізнався, що укази досі не підписані, виправить цю ситуацію. Міністри дійсно працюють без заступників і, відповідно, без належної організації роботи міністерств".

Проте, із здивуванням відзначила Тимошенко"цим людям вдається працювати і давати реальні результати".

Тимошенко також похвалила міністра фінансів Віктора Пінзеника за "прозорливість і мудрість".

"Я ще не встигла навести порядок своєму кабінет в перші дні після призначення, а він вже підібрав людей на пости заступників, завізував їх у мене, особисто сходив до президента і підписав укази, особисто пішов в кабінет, де реєструються укази, і, переконавшись в тому, що вони зареєстровані, особисто віддав їх у пресу. Чесно кажучи, я так само змогла призначити керівника контрольно-ревізійного управління. Тепер я точно знаю технологію оформлення і випуску указу в адміністрації президента".

На питання, чи встигла вона за час роботи прем'єром зловити своїх підопічних за руку при спробі лобізму або корупції, Тимошенко сказала, що "велика частина уряду працює самовіддано і чесно".

"Є, звичайно, деякі виключення, але про них поки рано говорити. Але якщо вони не припиняться (а сигнали у мене вже є), то, звичайно, ми вдаватимемося до публічних заходів", - додала Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
10:31
Каллас у двадцяту річницю вступу країни у НАТО закликала підтримати членство України
10:22
"Шоколадна" криза набирає оберти: як дефіцит какао у світі впливає на ціни
10:13
У шести областях пошкоджено енергетичну інфраструктуру – Шмигаль
10:09
Укрупнення університетів: міністр Лісовий назвав принципи, якими керується МОН
Усі новини...