Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко обіцяє пустити в хід підписи Турчинова. І жаліє свиню, над якою знущався Мороз

Субота, 16 квітня 2005, 00:28
Прем'єр Юлія Тимошенко підтримує скасування політреформи і прогнозує, що буде відповідне подання до Конституційного суду.

"Моя думка про запропоновані конституційні зміни залишилася тією самою. І я не збираюся змінювати її навіть у вигляді реверансу лівим", - сказала Тимошенко в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Я говорила рік тому про те, що така реформа — це хаос в країні, порушення наріжного принципу поділу влади. Це ж я стверджую і сьогодні", - сказала Тимошенко.

"Якщо реформа вступить в силу, це буде велика проблема для країни. Незалежно від того, буду я на посаді прем'єр-міністра на той час чи ні", - додала вона.

Вона підтвердила, що у Олександра Турчинова в сейфі під час перебуванні його на роботі в парламенті були складені 61 заява депутатів під поданням до Конституційного суду з приводу скасування політичної реформи.

Проте, упевнена Тимошенко, до КС звернеться "значно більше, ніж 61 народний депутат".

На питання, чи відбудеться це після посівної, вона сказала: "Та ні. Думаю, це буде навіть пізніше. Справа не в підписах і не в подачі подання. Сьогодні існує проблема формування Конституційного суду".

В той же час вона сказала, що президент Ющенко "всі домовленості з Олександром Морозом, які стосуються конституційної реформи, виконує".

У інтерв'ю Тимошенко також саркастично відгукнулася про організований Олександром Морозом мітингу під парламентом і Кабміном.

На питання, чи очолює Мороз партію влади або у нього є підстави вважати себе опозиціонером, Тимошенко сказала: "Коли я на засіданні уряду бачу трьох міністрів-соціалістів — Олександра Баранівського, Юрія Луценка і Станіслава Николаєнка, то я розумію, що Мороз у владі. Коли я бачу курей, свиней і биків під Кабміном, то я розумію, що він в опозиції".

"Очевидно — роздвоєння особистості. Ось кого мені було в цій ситуації шкода, так це бідну хрюшу, якій для того, щоб вона вищала, нігтями до крові дряпали мордочку. Я проходила повз і особисто це бачила. При цьому Мороз в мегафон закликав бути активнішими, щоб я їх могла почути".

"Він зворушливо просив бичка розповісти мені про те, що їх, бичків, залишилося небагато. А я, у свою чергу, попросила бичка нагадати Олександру Олександровичу, що він і його партія мають безпосереднє відношення до влади", - розповіла Тимошенко.

"Але якщо серйозно, то це все якесь дежа-вю: Олександр Олександрович звик бути в опозиції, і ніяка влада його від цього врятувати не може", - додала вона.

На думку Тимошенко, "похід на вибори 2006 року почався, і це очевидно". "Ми спостерігаємо звичні підходи в діях деяких політичних сил: чим гірше, тим краще. Практичне вираження такої стратегії — заважати Кабміну", - сказала вона.

Читайте також:

Мороз порадив Тимошенко подоїти корову


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування