ЛУЦЕНКО ДОБРАВСЯ ДО КІВАЛОВА, ЗАСУХИ, ЩЕРБАНЯ Й РІЗАКА

Субота, 16 квітня 2005, 13:12
Міністерство внутрішніх справ та його регіональні підрозділи запрошують з 18 по 22 квітня з’явитися до відповідних підрозділів міліції колишніх і нових регіональних чиновників для дачі пояснень по фактам зловживань.

Зокрема, до міліції запрошується колишній голова Центральної виборчої комісії, ректор Одеської юридичної академії Сергій Ківалов. Як повідомляє департамент зв’язків із громадськістю МВС, його запрошують для дачі пояснень за фактом відчуження частини майна Одеської юридичної академії.

Також МВС хоче заслухати колишнього голову Київської ОДА Анатолія Засуху для дачі пояснень за фактом незаконного використання упродовж двох років 2 автомобілів престижних марок, що належали Головному Управлінню МВС України в Київській області.

Колишнього голову Закарпатської обладміністрації Івана Різака викликають для дачі пояснень за фактом тиску на окремих керівників з метою перерахування грошових коштів на рахунки благодійного фонду "Розвиток Закарпаття".

А його колегу, колишнього голову Сумської обладміністрації Володимира Щербаня - за фактом нецільового використання бюджетних коштів.

Колишній глава Черкаської обладміністрації Вадим Льошенко викликається з приводу незаконної реєстрації автотранспортних засобів престижних марок без сплати обов’язкових митних платежів і незаконної їхньої реєстрації в органах Державної автомобільної інспекції.

Колишнього голову Вінницької обладміністрації Віктора Коциміра викликають для дачі пояснень за фактом незаконного повернення податку на додану вартість підконтрольним йому структурам на суму 3,3 мільйони гривень.

Також до міліції запрошуються колишній перший заступник голови Хмельницької ОДА Володимир Цимбалюк та колишній перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Дмитренко.

Крім колишніх, до МВС запрошуються також нинішні чиновники. Зокрема, голова Херсонської облради Володимир Ходаковський викликається для дачі пояснень за фактом незаконного відчуження майна Херсонського морського коледжу на власну користь.

Першого заступника Тернопільської облради Василя Кравця запросили з приводу нецільового використання бюджетних коштів у сумі 2,5 мільйонів гривень під час перебування на посаді голови Кременецької районної Державної адміністрації.

Заступника голови Полтавської обладміністрації Віктора Лисака викликано для дачі пояснень за фактом зловживань під час закупівлі медичного обладнання. З тієї ж причини викликаний також начальник управління охорони здоров’я Рівненської обладміністрації Ярослав Маслій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування