Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НДП піде на вибори сама, бо її переслідують за Януковича

Субота, 16 квітня 2005, 13:46
Лідер Народно-демократичної партії Валерій Пустовойтенко заявляє, що партія має намір іти на парламентські вибори самостійно.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам у суботу в ході проведення форуму народних депутатів України, а також представників місцевих органів влади - членів НДП, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми повинні йти на вибори самостійно", - сказав Пустовойтенко. "Я впевнений, що ми виграємо - ми пройдемо в парламент, і будемо мати велике представництво і в місцевих органах влади", - вважає він.

Лідер НДП впевнений, що партії не потрібно працювати на когось. "Ми працювали на блок "За єдину Україну" і тільки понесли від цього втрати. Ми працювали на єдиного кандидата Віктора Януковича і я вважаю, що ми теж втратили. Ми втратили свій рейтинг", - сказав Пустовойтенко.

Він також підкреслив, що на зустрічі з молодими членами партії поставив їм завдання стати кандидатами в депутати на всіх рівнях. "Не пройдуть в 2006 році, пройдуть на наступних виборах", - сказав Пустовойтенко, додавши, що партія повинна працювати на майбутнє.

У той же час, заступник голови НДП Людмила Супрун заявила, що партія має намір наполягати на проведенні політичної реформи, оскільки це дасть можливість НДП пройти в парламент і в місцеві органи самоврядування на майбутніх виборах.

"Це єдиний шлях для нашої політичної сили, що є організованою, досить цілеспрямованою, яка пройшла велику кількість випробувань на шляху в парламент, в органи місцевого самоврядування", - сказала вона.

На останніх парламентських виборах навесні 2002 року НДП увійшла в блок "За єдину Україну!", що набрав 11,77% голосів (3-є місце після блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" і Компартії).

Пустовойтенко також заявив, що проти членів НДП тривають репресії у всіх регіонах України.

"Тривають політичні репресії проти наших однопартійців у всіх регіонах України", - сказав він.

За його словами, прем'єр-міністрові Криму Сергію Куніцину висуваються вимоги написати заяву про звільнення, і більше того, покинути країну. Така ж ситуація спостерігається й зі членами НДП у Львівській, Закарпатській та ряді інших областей.

Крім того, Пустовойтенко повідомив, що питання про відновлення фракції НДП у парламенті буде розглядатися на наступному тижні.

За його словами, є два варіанти виходу зі сформованої ситуації: або доукомплектувати фракцію депутатами, які хочуть потрапити у виборчий список партії на виборах 2006 року у Верховну Раду, або об'єднатися з якою-небудь політичною чинністю, у якої є парламентська фракція з 14-15 депутатів.

Як повідомлялося раніше, у парламенті було оголошено про розпуск фракції НДП, оскільки до її складу входило менше визначених регламентом 14 депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування